26°C   София
 

Пикът на четвъртата вълна на коронавирус у нас ще е през септември. До средата на август ситуацията ще е спокойна, проблемите ще започнат във втората половина на месеца, предсказа по Нова тв математикът проф. Николай Витанов, член на разпуснатия щаб.

"Особеностите са такива, че много рязко ще се вдигне броят на заболелите, защото делта вариантът на вируса се разпространява по-лесно. Но това означава и че рязко ще падне. Продължителността не е голяма, но пиковите стойности, които можем да достигнем обаче може да са такива, че свят да ни се завие", обясни проф. Витанов.

Той заяви, че повече в публичното пространство няма да дава средносрочни и дългосрочни прогнози и ще остави това на хейтърите. Но напомни, че наскоро е дал оптимистичен сценарий, според който в края на август болните ще са по 1500 на ден. Според песимистичния сценарий те може да достигнат и 3000. Имало и апокалиптичен сценарий, който проф. Витанов отказа да съобщи, но той уточни, че тази прогноза касае болниците. 

"Засега доминира оптимистичният сценарий, но не е малка и вероятността за другата прогноза. Тогава ни чакат нови висоти", каза проф. Витанов.

Той очаква скоро на картата у нас да се появят области в оранжево, като става дума за райони в източната част. Ако София, Пловдив, Варна и Бургас се оцветят в оранжево, значи проблемите са започнали, добави проф. Витанов.

Според него в момента у нас пълна защита има около 1/4 от населението, а непълна - около 50%. Последната обаче не била достатъчна срещу делта варианта.

На въпрос при този темп на ваксинация у нас кога ще достигнем имунитет от 70%, проф. Витанов заяви: "Догодина през февруари месец, ако обаче всички си задържат нивото на антителата, а знаем, че те намаляват с времето, така че може и никога да не достигнем тези 70%".Новото нормално няма да го отменят без нашия натиск!
08/01/2021 16:59:55

Ясно е че архитектите на пландемияа са решили конкретно за Българи да има пореден „пик“ към август-септември, за назидание че не ги слушаме и не се бодем. Разбира се и локдауни, с тия светофарни цветни режими. Естествено надъханите им слуги, като това брадавичесто прасе-врачка истерично им пригласят. Този път обаче ще им е доста трудно, защото вируса отмина. Това не им пречи да спретнат пак зловещия ковид-режим на болниците, вече и пари са осигурени за това. Жалко че докторите са изцяло търговци и никога няма да си признаят как работи този ковид-режим. А всъщност отдавна го знаем, това не е патент на българските болници, помните труповете в началото на пландемията в Италия, например.

Баба Ванга Ковидиотката
08/01/2021 17:06:29

Прогнозите на тази врачка растат от ден на ден. Само вижте интервютата й в последната една седмица, тази е пощръкляла. Едно с друго не си приличат, общото между тях е че непрекъснато растат прогнозните зловещи числа. Този наш несбъднат Нобелов лауреат изглежда е измислил нов вид математическа прогресия специално заради ковида.

Виросоложка
08/02/2021 09:45:35

Защо мили хора го каните това човече на природата какво общо има живота и здравето на човека с математиката моля махнете го от ефир .

Баба Ванга Ковидиотката
08/03/2021 22:25:29

Вирусоложке, канят го да ни набива канчетата. А предсказанията му се подават от архитектите на пландемията, пак с тази цел. На никой не му пука вече дали изглеждат логично, нито защо се променят всеки ден. Никой отдавна не задава въпроса – как така математици предсказват епидемия? И то при положение че никакви техни предсказания реално не се сбъднаха вече година и половина откак започна този зловещ цирк. Разчита се на елементарна манипулация чрез сляпа вяра в медии и фалшиви авторитети с титли, както и на способността на населението да се поддава на тези манипулации.

А, ясно, но все пак
08/04/2021 11:23:51

Не разбрах: преди или след сформиране на правителство.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Направиха лицево-челюстна аутопсия на крал Ричард III

Анализирани са 9 удара по главата му Откритият скелет на крал Ричард III при разкопки на паркинг в...

Поставят диагноза на Брежнев през тоалетна чиния

На знамнателния за България 10 ноември, но през 1982 г., в 8,09 часа умира съветският вожд Леонид...

Шуман скача в Рейн, умира в лудница

Последната му творба е открита след спиритичен сеанс от  красивата цигуларка Джели д'Араню  Малко...

Защо куркат червата

Когато човек е гладен, телесните усещания са все неприятни - боли го стомахът и откъм червата се...

Тялото си произвежда дрога

Мозъкът и някои жлези произвеждат силни химикали, които влияят на настроението, мислите и...

Що е дрога?

Дрога е всяка психоактивна субстанция, водеща до злоупотреба и зависимост. Популярната представа за...

Конспиративни теории за рака

По света се ширят 3 конспиративни теории за рака. Най-лесна за опровержение е третата - че акулите...

Философия на китайската медицина

Убождане с игли, отвари от билки, канали, по които в тялото тече енергията Ци – китайската медицина...

Упорити небивалици за рака

Ето 5-те най-упорити небивалици за рака, подхранвани от невежеството за човешката биологияа 1. Ракът...