Учени от Оксфордския университет определиха как да се яде бисквита, покрита от едната страна с шоколад, така че да донесе максимална наслада, съобщи в. "Дейли мейл".

Бисквитата трябва да се приближи до устата с шоколадовата страна отгоре. Но тъкмо преди да се отхапе от нея, тя трябва да бъде обърната, така че шоколадът да допре езика. В този случай мозъкът регистрира най-добре шоколадовата глазура. Щом тя се разтопи върху езика, "сензорното усещане в устата" стига своя максимум. 

Изследването на д-р Чарлз Спенс е с десертни шоколадови бисквити. те се хапват след хранене, например с кафето. Той препоръчва да се взимат от пакета на стайна температура. Ръката да ги държи обърнати нагоре с шоколада, докато бъдат поднесени под носа и устата се отваря, за да отхапе от тях. Точно тогава трябва да се обърнат. Хапката трябва да е голяма, а шоколадът да допре езика. Насаме човек може да ги дъвче и с отворена уста, за да чува хрупкането. То засилва удоволствието от вкуса. Добре е да се дъвче бавно, за да е пълна насладата.

Предишна анкета показа, че само 23% от почитателите на бисквити с едностранно шоколадово покритие ги ядат по този начин.