15°C   София
 

Така "лекувал" болки в гърба

33-годишен ирландец си лекувал болките в гърба с инжектиране на сперма и получил силно възпаление. Случаят е първи в медицинската история. Лекари го описват в "Айриш медикъл джърнъл" за поука на всеки, който реши да експериментира със здравето си.

Мъжът отишъл в болница с оплаквания от упорити болки в гърба, които го мъчели отдавна. Три дни преди приема той вдигал тежки предмети и от това болките му се усилили много.

При прегледа лекарите открили, че дясната му ключица е силно подута и възпалена. Едва тогава той признал, че си е вкарвал венозно собствен еякулат. Избрал този метод за лечение без да има медицински познания или препоръки от лекар. "Лекувал" се по този начин от година и половина. Но през това време едва три пъти е съумял да въведе спермата с инжекция в тялото - два пъти венозно и веднъж мускулно. И понеже не успявал да въведе целия еякулат наведнъж, правел няколко убождания.

В резултат развил тежка бактериална инфекция. 24 часа след последната инжекция ключицата му силно се зачервила и отекла.
Рентгенът показал подкожен емфизем - газов мехур, образувал се под кожата. Анализът на кръвта показал високо съдържание на С-реактивен белтък. Това е маркер за възпаление - при норма 5 мг/л в кръвта на мъжа имало 150 мг/л, което е показател за силна инфекция. Имало и двойно повишение на левкоцитите.

Мъжът е лекуван с антибиотици и болките в гърба отслабнали и намалели. Той обаче отказал дренаж на възпалената област и напуснал болницата.

Преглед на медицинската литуратура за венозно или мускулно инжектиране на различни субстанции показал, че това е първият случай на инжектиране на сперма. Има обаче описани случаи на инжектиране на живак, бензин, солна киселина и втечнен газ за запалки.

Има описани и 33 случая на лекуване на Синдрома на следоргазмената изнемощялост именно с инжектиране на сперма в собственото рамо. Този рядък синдром се проявява след еякулация и включва както физически, така и когнитивни симптоми - нарушения в говора, проблеми с паметта, влошено зрение, треска и главоболие. Открит е през 2002 г. и досега са описани около 50 случая.

От 33-мата мъже с този синдром 29 са развили алергична реакция след инжектирането на своята сперма. Само двама, при които инжекциите били редовни и с нарастваща концентрация, съобщили, че са се излекували от синдрома. Единият след 15 месеца, другият след 31 месеца.ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Направиха лицево-челюстна аутопсия на крал Ричард III

Анализирани са 9 удара по главата му Откритият скелет на крал Ричард III при разкопки на паркинг в...

Поставят диагноза на Брежнев през тоалетна чиния

На знамнателния за България 10 ноември, но през 1982 г., в 8,09 часа умира съветският вожд Леонид...

Шуман скача в Рейн, умира в лудница

Последната му творба е открита след спиритичен сеанс от  красивата цигуларка Джели д'Араню  Малко...

Защо куркат червата

Когато човек е гладен, телесните усещания са все неприятни - боли го стомахът и откъм червата се...

Тялото си произвежда дрога

Мозъкът и някои жлези произвеждат силни химикали, които влияят на настроението, мислите и...

Що е дрога?

Дрога е всяка психоактивна субстанция, водеща до злоупотреба и зависимост. Популярната представа за...

Конспиративни теории за рака

По света се ширят 3 конспиративни теории за рака. Най-лесна за опровержение е третата - че акулите...

Философия на китайската медицина

Убождане с игли, отвари от билки, канали, по които в тялото тече енергията Ци – китайската медицина...

Упорити небивалици за рака

Ето 5-те най-упорити небивалици за рака, подхранвани от невежеството за човешката биологияа 1. Ракът...