25°C   София
 

Така "лекувал" болки в гърба

33-годишен ирландец си лекувал болките в гърба с инжектиране на сперма и получил силно възпаление. Случаят е първи в медицинската история. Лекари го описват в "Айриш медикъл джърнъл" за поука на всеки, който реши да експериментира със здравето си.

Мъжът отишъл в болница с оплаквания от упорити болки в гърба, които го мъчели отдавна. Три дни преди приема той вдигал тежки предмети и от това болките му се усилили много.

При прегледа лекарите открили, че дясната му ключица е силно подута и възпалена. Едва тогава той признал, че си е вкарвал венозно собствен еякулат. Избрал този метод за лечение без да има медицински познания или препоръки от лекар. "Лекувал" се по този начин от година и половина. Но през това време едва три пъти е съумял да въведе спермата с инжекция в тялото - два пъти венозно и веднъж мускулно. И понеже не успявал да въведе целия еякулат наведнъж, правел няколко убождания.

В резултат развил тежка бактериална инфекция. 24 часа след последната инжекция ключицата му силно се зачервила и отекла.
Рентгенът показал подкожен емфизем - газов мехур, образувал се под кожата. Анализът на кръвта показал високо съдържание на С-реактивен белтък. Това е маркер за възпаление - при норма 5 мг/л в кръвта на мъжа имало 150 мг/л, което е показател за силна инфекция. Имало и двойно повишение на левкоцитите.

Мъжът е лекуван с антибиотици и болките в гърба отслабнали и намалели. Той обаче отказал дренаж на възпалената област и напуснал болницата.

Преглед на медицинската литуратура за венозно или мускулно инжектиране на различни субстанции показал, че това е първият случай на инжектиране на сперма. Има обаче описани случаи на инжектиране на живак, бензин, солна киселина и втечнен газ за запалки.

Има описани и 33 случая на лекуване на Синдрома на следоргазмената изнемощялост именно с инжектиране на сперма в собственото рамо. Този рядък синдром се проявява след еякулация и включва както физически, така и когнитивни симптоми - нарушения в говора, проблеми с паметта, влошено зрение, треска и главоболие. Открит е през 2002 г. и досега са описани около 50 случая.

От 33-мата мъже с този синдром 29 са развили алергична реакция след инжектирането на своята сперма. Само двама, при които инжекциите били редовни и с нарастваща концентрация, съобщили, че са се излекували от синдрома. Единият след 15 месеца, другият след 31 месеца.ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

От какво е бил болен Ленин

Правят му секретна аутопсия в дачата в Горки От януари 1921 г. Ленин се оплаква от главоболие и...

Почина д-р Димитър Марков, спасил хиляди от ампутация

Последната молба към колегите му е да се грижат за дъщеря му и да я обучат за съдов хирург Съдовият...

Палачът на Романови умира от спукана язва

През нощта на 16 срещу 17 юли 1918 г. в мазето на Ипатиевия дом в Екатерининбург са убити последният...

Окуцяване от диабет

Със слаб ток притъпяват болката Диабетната невропатия е сериозно усложнение на захарната болест. С...

Как се познава менингитът

Менингитът е много коварна болест. Сутринта нищо ти няма, а надвечер си вече в кома в реанимацията....

Ако те боли глава, нямаш диабет

При хронична мигрена рискът от диабет от втори тип спада с около една трета, но това важи само за...

3 правила за дълголетие - добра храна, движение и секс

Правило №1 - Наслаждавайте се на любовта Медици, които изучават дълголетието, редовно изтъкват...

Нова мода - биохакинг

Целта е да си по-дълго млад и здрав Преди години Сергей Фаге пише статията "Аз съм на 32 г. и...

Британец реорганизира живота след Ковид-19

Как ще се живее след Ковид-19? Вече необратимо настъпиха твърде много и твърде дълбоки промени в...