Така "лекувал" болки в гърба

33-годишен ирландец си лекувал болките в гърба с инжектиране на сперма и получил силно възпаление. Случаят е първи в медицинската история. Лекари го описват в "Айриш медикъл джърнъл" за поука на всеки, който реши да експериментира със здравето си.

Мъжът отишъл в болница с оплаквания от упорити болки в гърба, които го мъчели отдавна. Три дни преди приема той вдигал тежки предмети и от това болките му се усилили много.

При прегледа лекарите открили, че дясната му ключица е силно подута и възпалена. Едва тогава той признал, че си е вкарвал венозно собствен еякулат. Избрал този метод за лечение без да има медицински познания или препоръки от лекар. "Лекувал" се по този начин от година и половина. Но през това време едва три пъти е съумял да въведе спермата с инжекция в тялото - два пъти венозно и веднъж мускулно. И понеже не успявал да въведе целия еякулат наведнъж, правел няколко убождания.

В резултат развил тежка бактериална инфекция. 24 часа след последната инжекция ключицата му силно се зачервила и отекла.
Рентгенът показал подкожен емфизем - газов мехур, образувал се под кожата. Анализът на кръвта показал високо съдържание на С-реактивен белтък. Това е маркер за възпаление - при норма 5 мг/л в кръвта на мъжа имало 150 мг/л, което е показател за силна инфекция. Имало и двойно повишение на левкоцитите.

Мъжът е лекуван с антибиотици и болките в гърба отслабнали и намалели. Той обаче отказал дренаж на възпалената област и напуснал болницата.

Преглед на медицинската литуратура за венозно или мускулно инжектиране на различни субстанции показал, че това е първият случай на инжектиране на сперма. Има обаче описани случаи на инжектиране на живак, бензин, солна киселина и втечнен газ за запалки.

Има описани и 33 случая на лекуване на Синдрома на следоргазмената изнемощялост именно с инжектиране на сперма в собственото рамо. Този рядък синдром се проявява след еякулация и включва както физически, така и когнитивни симптоми - нарушения в говора, проблеми с паметта, влошено зрение, треска и главоболие. Открит е през 2002 г. и досега са описани около 50 случая.

От 33-мата мъже с този синдром 29 са развили алергична реакция след инжектирането на своята сперма. Само двама, при които инжекциите били редовни и с нарастваща концентрация, съобщили, че са се излекували от синдрома. Единият след 15 месеца, другият след 31 месеца.