Последно поколение лазер за урологично лечение при камъни или доброкачествено увеличена простата заработи днес в Хил клиник

Операциите се наблюдаваха от трима чуждестранни и петима български лекари.

Хил клиник е известна с безупречната си репутация като място, където иновативни технологии от цял свят работят в полза на пациентите. Днес в операционна сесия с 5 пациента чрез лазерната система SuperPulsed SOLTIVE Premium бяха безкръвно премахнати увеличени простатни жлези по метода енуклеация. Лазерът на Олимпус има значително усъвършенствани характерстики в сравнение с конвенционалния Holmium YAG. С него се разбиват безмилостно урологични камъни, практически без ретропулсия и повече контрол по време на литотрипсията. За пациенти с увеличена простата новият лазер презицно отделя меките тъкани за модерна, бърза енуклеация. Видимо подобрена е хемостазата. Тъй като използва по-ниска мощност за аблация, SOLTIVE работи с намалени топлинни ефекти, което гарантира липса на увреждане на меките тъкани и дразнещи симптоми.

Операциите бяха извършени от испанския топ уролог д-р Фернандо Санча и бяха наблюдавани от няколко чуждестранни и български лекари. Специалистите от Хил клиник с радост споделят своя опит с колегите си, защото вярват в лазерната урология и се надяват тя да стане стандарт и в други болници. Лазерът е уникална технология, чрез която практически без никакъв разрез се достига до простатата, тя се отделя, раздробява на много малки парченца и извежда извън тялото. Пациентът е в съзнание през цялото време, самата манипулация е кратка и след нея няма дълъг възстановителен период. По този щадящ за болния начин могат да се премахнат дори огромни простати, над 100 –грамови. Ползват се най-тънките и най-гъвкавите лазерни влакна. След операцията, тъй като няма шевове и зарастване, мъжът веднага се раздвижва и още на следващия ден е изписан и се прибира у дома.

"Хил клиник винаги е държала на последната дума на техниката що се отнася до лазери. Това е мястото, където се инвестира в модерна апаратура, но и в обучение и непрекъснато усъвършенстване на екипа. Резултатите от иновативни технологии и можещи лекари са винаги в полза на пациентите с ДПХ." каза д-р Фернандо Санча за в-к 24 часа.