12°C   София
 

Мащабно клинично изпитание показа, че противовъзпалителното лекарство колхицин е ефикасно за лечение на COVID-19 и намалява рисковете от усложнения, съобщи АФП, позовавай се на Института по кардиология в Монреал.

Положителните резултати от изследването COLCORONA са "много важно научно откритие", което прави колхицина - силно противовъзпалително, използвано за подагра, "първото приемано през устата лекарство в света, което може да се използва за лечение на пациенти на доболничен етап" - пише в комюнике на института.

Резултатите от изпитанията "показаха, че колхицинът намалява с 21 процента рискът от смърт или хоспитализация при пациентите с COVID-19 в сравнение с плацебо" - подчертават от Института по кардиология.

В изпитанията, извършени в Канада, САЩ, Европа, Латинска Америка и Южна Африка са участвали 4488 пациенти с COVID-19, доказан с PCR тест. При 4159 колхицинът "предизвика намаляване на хоспитализациите с 25 процента, на необходимостта от механична вентилация с 50 процента, и на смъртните случаи с 44 процента".

Лечението с колхицин е ефикасно за предотвратяване на пневмония, на "сериозна възпалителна буря" и за намаляване на рисковете от усложнения, свързани с COVID-19, обясни д-р Жан-Клод Тардиф, директор на изследователския център към Института по кардиология в Монреал и главен изследовател за COLCORONA.

Изследването COLCORONA е извършено безконтактно с пациенти, болни от COVID-19, които не са били хоспитализирани, когато са били включени в него, но са имали поне един рисков фактор за усложнения.лайностопин форте
01/24/2021 13:44:51

Безконтактно изследване? Сигурно и ваксините така са тествани... Всичко днес е виртуално, комютърно, предсказано чрез разни сметки, включително и пландемията. Та в този модерен контекст, модерните времена изискват нови методи на лечение. Аз предлагам един нов, иновативен, патентован, и изключително скъп екстракт за 100% лечение на короната. Той е кафяв на цвят, с изразен и добре познат на всички аромат, и най-важното - той е реален а не виртуален, и доказана ефективност. Уважаеми клиенти, представям ви невероятния ЛАЙНОСТОПИН ФОРТЕ!!!! Следат ръкопляскания...

лайностопин форте
01/24/2021 13:54:47

ЛАЙНОСТОПИН ФОРТЕ действа на всички заболели от ковида, независимо от състоянието им. Специална ВИП-селекция от него съживава дори мъртви от ковид, но разбира се тя е само за избрани лоялни и платежоспособни клиенти - например министри и членов ена НОЩ! Иначе, стандартно го предлагаме в широка гама от нюанси на кафявото, като за дамите имаме и допълнителни цветови гами по поръчка. Може да бъде поръчан с допълнителни аромати и няколо вида консистенция, но това се заплаща допълнително! За новите щамове на коронката предлагаме опаковки с петорни дози, с малка отстъпка в цената

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Д-р Йовчо Топалов извърши резекцията на комунизма

На 11 януари на 90-годишна възраст почина военният лекар Йовчо Топалов, извършил пълната резекция на...

Почина основателят на ВМА проф. Йовчо Топалов

Военномедицинска академия изказа съболезнования на  близките на проф. Йовчо Топалов – началник на...

Умря най-силното момче в света

Джамбулат Хатохов, който на 3,5-годишна възраст бе вписан в Книгата на рекордите на Гинес като...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Тревожни сигнали, които получаваме от бъбреците

Особен орган са бъбреците. Милиони хора по света страдат от някакъв проблем с тях, без да го...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...