За трагедията в семейството на учител и медик с 3-годишно дете, причинена от коронавируса, разказа БТВ. Преподавателят Георги Терзийски губи живота си на 33 години в следствие на заболяването.

Животът на Димитрина, Георги и тригодишния им син е изпълнен с
обич и спокойствие до началото на октомври. Тогава таткото, учител
по професия, се разболява от COVID-19. Георги губи битката с
вируса въпреки усилията на лекарите.
Освен с емоционалния шок, младата майка трябва да се бори и с
финансови трудности. Димитрина работи като рентгенов лаборант в университетската болница „Свети Георги“ в Пловдив. С нея се свързват от фонда за децата на героите на първа линия „За доброто“. Тригодишният ѝ  син става едно от децата, на които фондът осигуряват месечни стипендии. Димитрина пази в сърцето си последните думи на съпруга си "Обичам ви!", написани на лист хартия от болничната стая.

„За доброто“ е кауза, която помага на деца на медици и педагози,
които са загубили родител заради коронавируса, разказва БТВ.
Децата изпращат писма по организацията, в които разказват за
починалия си родител.

Кремена Кунева
Кремена Кунева
„Помолихме ги сами да разкажат, без имена, защото тази история може да е на всеки един. Името невинаги е важно. Всеки един медик и педагог мое да е на мястото на тези хора, които са загинали и са оставили дечица“, казва Кремена Кунева, която стои зад „За
доброто“. Тя казва, че целта на инициативата е да изплаща месечни стипендии на тези деца на стойност 500 лева на месец до навършване на 18 години или до завършването на средно образование.