Бизнесменът Георги Гергов, който все още е и градски лидер на социалистите, се лекува в момента в пловдивска болница от COVID. Както първи съобщи 24plovdiv.bg, той е постъпил в четвъртък, тъй като искал да е под лекарско наблюдение заради диабета си.

"Ще се оправя. Поне така казват лекарите. Толкова се пазих, и пак. Явно с вируса е така - или ваксина, или през него. В предишните месеци преболедува почти цялото ми семейство, но аз давах отрицателни тестове. Сега вирусът застигна и мен. В болница съм и разчитам на лекарите", каза пред "Марица" Гергов.

През септември м.г. съпругата му Вили бе в болница с  COVID, нейната сестра също се зарази. Тъщата на Гергов почина след усложнения от вируса.

Червеният бизнесмен признава, че тази седмица е тежка за него, тъй като е загубил майка си, изключен е от БСП и се е разболял.

" Да, трудно започва тази година. Но се надявам да свърши добре. Лошото е, че в БСП напоследък не се държим като християни. Има хора, готови са отсекат ръката, която дава, а не взима. Това никога не свършва добре", казва Гергов.