Днес се извършва първата имунизация с ваксината на "Модерна" срещу COVID-19 у нас в столичната АГ-болница "Майчин дом".

Припомняме, че вчера в България пристигнаха първите дози от ваксината на "Модерна" срещу коронавируса.

Вече съм много по-спокойна. Смятам, че направих най-добрия избор за себе си, сложих филтър между себе си и заразата. Нямам никакви притеснения, прекрасно се чувствам, заяви София Йорданова, главен акушер в "Майчин дом" и първата имунизирана с ваксината на "Модерна".  

Тя сподели, че не е избрала изрично ваксината на "Модерна" и че не дели ваксините. По думите й първо с приоритет са били ваксинирани по-възрастните й колеги – с ваксините на "Пфайзер", а сега е дошъл нейният ред с ваксината на "Модерна".

Ние, работещите на първа линия, видяхме колко е трудна ситуацията и взехме решението да се ваксинираме, поясни Йорданова.

Няма разлика в поставянето на ваксината, освен сроковете за поставяне между първата и втората доза, както и съхраняването й, каза пред журналисти Ели Михова, работеща COVID отделението, която постави ваксината на своята колежка, предаде БТА.

В болницата има списък за желаещите да се ваксинират, като повечето са ваксинирани с първата ваксина, която пристигна в България - на фирмата "Пфайзер", допълни още Михова и посочи, че има нейни колеги, които не желаят да бъдат ваксинирани. По думите й засега като страничен ефект от ваксинирането се е наблюдавала лека умора.

Не се изисква допълнителна почивка след ваксиниране, каза още Михова.