2°C   София
 

2-3 г. имунитет може да носи ваксината

Минимум 1 година ще е имунитетът от ваксината, има публикации, че ще е стабилна поне 2-3 г., обяви проф. Радка Аргирова пред Би Ти Ви.

Тя вече е имунизирана, втората й доза ще е на 27 януари. Единствено мускулен дискомфорт около мястото на инжекцията е почувствала първата нощ, никакви други ефекти. Месец след това ще си направи тест за антитела, преди ваксината не е имала никакви.

Едва ли гражданите ще могат да избират, но със сигурност ваксините са безвредни и която и да се случи на ред, човек може да е спокоен. Важно е да се знае и че новите щамове не компрометират ваксините. Проф. Аргирова чела за мутацията в Япония, влязла с 4-има души от Бразилия на 2 януари. За това време учените там са успели да секвенират щама и в момента го изследват. Той е нов, докато "новия" във Великобритания вече е докладван в 40 страни по света. У нас изследванията още не са готови, но няма никакви основания да мислим, че го няма този вариант. Това е вариант с няколко мутации, каза Аргирова.

Процесът на нормализация ще отнеме от няколко месеца до една година, преди да свалим маските, прогнозира тя. И ще стане толкова по-бавно, колкото по-нисък е процентът на ваксинираните. Трябва да се обясни още повече, да се проведе кампания. А най-важното е да има къде хората да си зададат въпросите и да им се отговори, призова тя.

Защото ефектът на ваксините зависи първо от това дали и около нас всички са ваксинирани. Ако сме единичен случай сред неваксинирани и не се спазват мерките, ефект не може да има.

В училищата и най-вече в моловете става голямото заразяване, там е най-голямата гъстота на хората, а учениците по-трудно се убеждават да носят маски, обясни проф. Аргирова.

Добра новина е, че се преговаря и за руската ваксина. Държавите, които вече я ползват, не са докладвали странични явления. Но трябва да изчакат и публикации за антителата, които образува. Тя би била добра за много хора, защото подходът към нея е традиционен и пациентите с алергии, страдания, автоимунни заболявания може би ще са по-добре, смята проф. Аргирова.уолъс
01/13/2021 13:23:32

Всички рупори на ваксиналната пропагандна кампания (скоро) ще трябва да отговарят за думите и делата си... извинения от рода на "появиха са публикации", "учени смятат", " СЗО препоръчва" и тем подобни НЯМА да важат! Който е бил "категоричен" в твърденията си, ще носи и отговорност... "изпълнявах заповеди" е оправдание на ПРЕСТЪПНИЦИ... "Новото нормално" на глобалистките изроди е отрицание на всичко човешко - СЪПРОТИВА ще е новото нормално на ХОРАТА!

Пешо
01/14/2021 11:42:49

20 ваксинирани в старчески дом в Испания се разболели 5 дни след ваксинирането. С антитела. Хайде, ваксинираните носете си маските, че тази парцуца дето си биете и нямате дори антитела като хората не ви пази от нищо. Само дето някой може да си отиде скоропостижно и едни там пари се леят и разливат. По половин милион на ден иска да разлива боко поне до изборите. Ваксината срещу този вирус е ясна - - щама на вируса, дето си броди като призрак из България и минава леко. Ама то нали един апарат за секвенция на вируса не се купи, за 60000 Евро, няма даже начин да се каже какъв вирус броди из София.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Почина основателят на ВМА проф. Йовчо Топалов

Военномедицинска академия изказа съболезнования на  близките на проф. Йовчо Топалов – началник на...

Умря най-силното момче в света

Джамбулат Хатохов, който на 3,5-годишна възраст бе вписан в Книгата на рекордите на Гинес като...

България излезе на 3-о място по смъртност на 1 млн. население за 1 ден в света

България влиза в челната тройка по брой починали от коронавирус за един ден, ако те се сметнат на 1...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Тревожни сигнали, които получаваме от бъбреците

Особен орган са бъбреците. Милиони хора по света страдат от някакъв проблем с тях, без да го...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...