2°C   София
 

Тя е опасна за обществото, смята д-р Елена Николова

"Днес се събудих отново с доктор Антония Първанова Antonia Parvanova в ефира на БТВ. Не знам с какво се чувства тя призвана да раздава щедро мнения по национални медии, които кардинално противоречат на консенсусите за лечение на световни експертни СЪВЕТИ (медицината е плуридисциплинарна наука). Уморително е това поведение на “едно си баба знае, едно си баба бае” и друг е въпросът, в момент, в който медиците изнемогват и умират на работните си места, как други държат непременно да си разходят грима и тоалета в тв студията". Това пише във фейсбук лекарка във Франция - Елена Радева Николова и продължава:

"Чухме отново, че схемите на лечение са “тотално грешни”. Боже, как може да лекуваме с антибиотици вирусна инфекция, нищо,че CRP расте, температурата хвърчи или болният се дави в кашлица.

Защо ли трябва да вярваме и прилагаме централизирано лечение, предложено от интернисти, инфекциолози, вирусолози, алгоритъм, като един експерт по “обществено здраве”, политик, не практик ( който сведе всичко пак до политика в интервюто), мисли много по-ефикасно от всички тях. Еврика!

Разбрахме също така, че д-р Първанова е излекувала (вече) 80 човека от Ковид - паралелно на личните им лекари с тяхното безумно лечение, иззела функциите им недекларирано! и уронила без задръжка авторитета им в очите на пациента. Интересувам се информирана ли е за тази легална ? декларирана? дейност НЗОК и какво мисли по въпроса Български лекарски съюз.

Стана дума и за кортикоидите, с които Премиерът Boyko Borissov е бил натъпкан до степен да развие фациес луната (окръглено като луна лице). Дали колежката си е дала труда да провери точните дози на кортикоида по директиви на МЗ (ако такъв орган изобщо съществува за нея и не е някаква шашмалогия, търсеща как да интоксикира и умори населението с ваксина, за разлика от нея самата).

На всеки редови лекар е известно, че кортикостероидите са МОЩНИ противовъзпалителни средства, които не предизвикват оток, дори обратно, освен в случаите, в които човек не се тъпче със сол и захар, като ги приема.

Фациес луната е израз на хроничен хиперкортицизъм, при който има висока продукция на хормон хронично, тоест дълго временно. Фациес луната не е ОТОК, доктор Първанова, а е тип ЗАТЛЪСТЯВАНЕ, но Вие си говирите открай време на зула, по спомени, непроверено и откъслечно каквото Ви хрумне, със самочувствието на всезнаеща.
Думата “колегиалност” и лекарска етика очевидно значат за Вас толкова, колкото и “лечение по правила” или препрочитане на учебник.

Вие сте още толкова и опасна за обществото, защото проповядвате днес и отново, за Н-ти път дебелокожо, упорито и безсрамно на хората да не си пият лекарствата и да не изпълняват предписанията на колегите Ви с опит.

И ако действително държите да придобиете такъв, съветвам Ви, мястото не е в телевизиите, а в болниците. Идете в Пирогов, с Вашите знания може би ще Ви вземат за санитар", заключава лекарката Елена Николова.Морския
12/04/2020 06:25:56

Точно!!!Пачата"д-р"Първанова да се хване под ръчичка с малоумника Мангъров и да си скъсат дипломите.Тя и в ЕП не спря да очерня България.

Емилия
12/04/2020 07:34:18

Браво за текста! Дано всезнаещатата докторка най-сетне да млъкне!

диян пенков
12/04/2020 08:49:00

Ало,докторката от Франция не ви знаем и вашите професионални умения към това заболяване ,а че Първанова дали е специалист това е друг въпрос,а вие щом се имате за такъв ходете в болницата и лекувайте болните не плачете на чужд гроб .

lkbj
12/04/2020 11:56:36

Работата ми заприлича - "присмял се хърбел на щърбел"

Finally
12/05/2020 23:57:37

Най-накрая някой да сложи на мястото й тази псевдо-лечителка. Не знам какво друго прави освен да разхожда костюмчетата си из ТВ студия. Ако наистина е лекар, да отива да лекува болни.

Пешо
12/06/2020 08:20:40

Единен протокол и консенсус, срещу вирус, който мутира, който води до 3то място по смъртност. Тази всезнаеща докторка е за връзване. А след като лицето на ББ се е променило от болестта е от нещо. И най-вероятно от кортикостероиди. След като се спрат предизвикват подпухналост. Явно всезнаещата докторка от Франция, от сектата на докторите искащи привилегии не иска да разбере че лекарите, особено българските не лекуват успешно и без да вредят на пациентите. А това би трябвало да е първият принцип: не вреди. А не: давай хинини до достигане на токсична доза. След като един инженер не може да намери решение, кани лаици и ги насърчава да предлагат решение. И го намира измежду фантазиите им. Но докторите с вирнат нос слушат само шефовете си и портмонето си. Акъл не взимат. Пък и няма нужда, щом като за лекуван дават пари а за излекуван нищо не дават.

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Почина основателят на ВМА проф. Йовчо Топалов

Военномедицинска академия изказа съболезнования на  близките на проф. Йовчо Топалов – началник на...

Умря най-силното момче в света

Джамбулат Хатохов, който на 3,5-годишна възраст бе вписан в Книгата на рекордите на Гинес като...

България излезе на 3-о място по смъртност на 1 млн. население за 1 ден в света

България влиза в челната тройка по брой починали от коронавирус за един ден, ако те се сметнат на 1...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Тревожни сигнали, които получаваме от бъбреците

Особен орган са бъбреците. Милиони хора по света страдат от някакъв проблем с тях, без да го...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...