Лекуват ме със системи и антибиотици. Температурата ту пада, ту се качва. Засега не съм в тежко състояние. Дано не стигам до интензивното.

Това каза пред 24plovdiv.bg депутатът Спас Гърневски, който е в болница с пневмония в резултат на коронавирус. Единствено го притеснява, че е с диабет и високо кръвно. "Лекарите следят всички показатели и реагират. Не съм очаквал, че мога да се заразя. Спазвах всички мерки", допълни бившият кмет.

Както стана ясно в края на миналата седмица народният той усетил леко неразположение и предупредил шефката на здравната комисия в парламента Даниела Дариткова, че ще отсъства. Тя била категорична, че трябва да се изследва.

„Симптомите на вируса се появиха в понеделник. Първо, жестоко и изведнъж ме втресе, като при силна настинка. След това ме атакува остра кашлица. Повиши се и температурата, а после дойде хремата”, разказа Гърневски. Тестът му излязъл положителен.

Джипито му изписала хомеопатични лекарства и препоръчала да влезе в болница, тъй като има диабет и високо кръвно.

Той предпочел пловдивско лечебно заведение. По думите му за него се полагат много грижи. Гърневски е в същата болница, в която лежа и Здравко Димитров. "Всички кметове идват при нас", казват от персонала.