Диего Марадона е починал от сърдечен удар, потвърди резултатът от аутопсията на тялото му, разпространиха аржентинските медии официалната информация от Буенос Айрес.

Тази сутрин, българско време, ковчегът с тленните останки на гениалния футболист пристигна в президентския дворец в страната, където ще бъде изложен за поклонение.

Главният прокурор на Сан Исидоро обяви, че няма следи за насилствена смърт и последният човек, който е видял жив Диего Марадона е неговият племенник. В дома на Златното момче са били още неговият личен асистент, охранител, медицинска сестра и готвач. Има сведения, че медицинската сестра е предала последните думи на Марадона, който се събудил от сън, закусил, върнал се в леглото и заявил: "Не се чувствам добре".

Смъртта на Дон Диего настъпи едва седмици, след като се наложи да му бъде направена спешна операция от мозъчен кръвоизлив, която, според лекарите, е била успешна. Самият Марадона бе изписан от клиниката само след дни и изпратен за домашно лечение.

Властите в Буенос Айрес опитват да наложат спазването на всички противоепидемични мерки около "Каса Росада" - президентския дворец, но към него прииждат хиляди и хиляди хора, а огромно множество изкара там и цялата нощ. Подобно е положението и в италианския град Неапол, където Диего е считан за божество след престоя си в местния "Наполи".

Хиляди фенове изкараха нощта пред "Каса Росада"
Хиляди фенове изкараха нощта пред "Каса Росада"