Кристина Дунчева, която уби двете си деца по особено жесток и мъчителен начин в Сандански, остава в ареста. Софийският апелативен съд потвърди първоинстанционното определение на Окръжен съд - Благоевград преди минути.

Кристина Дунчева не присъства на днешното заседание заради тежко психическо разстройство. Според адвокат Алексиев 32-годишната жена се страхувала да дойде в София, тъй като се опасявала, че няма да се върне.

Защитникът поиска обвиняемата да бъде пусната под домашен арест и с електронна гривна. Исканията му обаче не бяха уважени.

Според съда 32-годишната жена няма опасност да се укрие, но има опасност да извърши друго ново престъпление.

Наблюдаващият лекар оценил здравословното състояние на Дунчева като психически лабилно и обясни, че не е взимала редовно предписаните й лекарства. 

32-годишната жена от Сандански закла безмилостно двете си малки деца с кухненския нож след скандал със съпруга си миналия четвъртък.

Кристина Дунчева е била в развод със съпруга си Георги Трайков, от когото са момиченцето, на 3 г., и момченцето, на 5 г. Предполага се, че е убила децата си в момент на силен афект и за да отмъсти на мъжа си, който излязъл след скандала.