Името на кардиолог проф. Иво Петров е използвано за реклама на лекарство на сърце. Това съобщи самият той във фейсбук профила си, като уточнява, че не е запознат с конкретния препарат, както и че не е участвал в разработването му.

"Бих искал да разгранича името си от спекулативни търговски съобщения, свързани с препарата Cardio Activ, рекламиран като лекарство за сърдечно-съдови заболявания. Не познавам този препарат. Нито аз, нито моят екип сме участвали в разработването на подобен медикамент и не разполагаме с клиничен опит за действието му. И никога до момента не съм го коментирал в публичното пространство", пише кардиологът и призова хората със сърдечно-съдови заболявания да се въздържат да купуват лекарства без рецепта, особено ако не са ги обсъдили с лекуващия си лекар.

"Да се доверяват на своя кардиолог и да следват само терапията, предписана от специалисти. Сезирани са всички компетентни институции, които да прекратят неправомерното използване на моето име в неверни и заблуждаващи рекламни съобщения", пише още д-р Петров.