Почина дългогодишният кмет на родопското село Оряховец Невен Белчев, който бе позитивен на коронавирусна инфекция. Той се лекувал в смолянската болница от пневмония във Вътрешно отделение. 63-годишният Белчев управлява село Оряховец, община Баните, в продължение на 22 години. Миналата година той се отказа в последния момент на балотажа от участие в изборите.

Невен е брат-близнак на кмета на община Баните Милен Белчев.
През изминалото денонощие има още един смъртен случай на позитивен на коронавируса в Смолянска област- 70 годишна жена от Златоград.

Двадесет и пет пък са новите обявени случаи на COVID-19 в областта през последното денонощие – четиринадесет жени и единадесет мъже на възраст от 32 до 81 г. Те са от общините: Смолян – 10; Златоград -5; Мадан, Рудозем, Девин и Неделино – по 2; Чепеларе и Баните – по 1.
Четиринадесет души са хоспитализирани – единадесет в областната болница, двама в МБАЛ-Мадан и един в МБАЛ-Девин. Останалите са на домашно лечение със симптоми на респираторна инфекция, изолирани за 14 дни.

Сред новозаразените са три медицински сестри - от социално заведение в община Мадан, средно училище в община Смолян и областната болница. Заразени са и възпитател от социален център в община Смолян,помощен персонал от детска градина в община Смолян, както и двама преподаватели от основно училище в община Баните и средно училище в община Девин. В заведенията не се налагат допълнителни противоепидемични мерки.

Продължава епидемиологичното проучване за установяване на контактните им лица.