Ръководителят на студийния комплекс на БНТ Пловдив инж. Коста Янков почина вчера след усложения от коронавирус, съобщиха от медията. 

"Страшна за осмисляне е новината, че обичаният ни колега и приятел буквално беше пометен от COVID19", скърбят телевизионерите. 

В офицалната страница на БНТ Пловдив те написаха: 

"Преди две седмици той се усмихваше, търсеше решения, имаше планове,мечти – за модернизиране на студиата. Така че един ден да имаме онази телевизия, която вътре в нас - заедно обичаме и търсим.

Един компетентен и качествен професионалист, човечен и позитивен, и най-сетне: естествено добър човек ! Комбинация от лични качества и професионални умения – все по-дефицитни в дните ни. Момчетата от неговия екип казват за него: “златен“.

Свързва ги не просто работа, а приятелство и близост, която за някои започва през 90-те години на миналия век, откогато Коста Янков е част от екипа на БНТ Пловдив.

Нищо няма да притъпи болката и празнотата след него за прекрасното му семейство, на което изказваме дълбоки съболезнования. И искаме да им кажем : в тишината и болката след Коцето това „златен“ е неговата безусловно светла диря!

Трагедия е, че си тръгна без време, ще липсваш много. С теб завинаги, Коце – голям, светъл Човеко!"

Поклонението пред тленните останки на инж. Коста Янков ще се състои на 28-ми октомври от 12 часа на Централните гробища в Пловдив.