19°C   София
 

Температура, но само за два дни е имала българката Мария Спирова, която е част от доброволците изпитващи ваксината срещу COVID-19 във Великобритания, след поставянето на първата доза. Това разказа в сутрешния блок на Би Ти Ви Спирова.

Клиничното изпитване на ваксината продължава във Великобритания, Бразилия и още други държави между различни групи от хора, каза тя. Обясни, че в САЩ още не са възстановени тестванията, а в света имало четири ваксини, които са в напреднал етап. Великобритания пък вече е удвоила втората доза на ваксина, такава била сложена и на Спирова.

Ваксината ме предпазва от това да бъда разпространител. Някои от ваксините предпазват от това да го прекарате тежко, но не ви предпазва от това да бъдете разпространител, обясни тя. Разказа, че най-разпространеният ефект от ваксината е температурата, както станало и при нея, но й минало за два дни. След втората доза не вдигнала температура, а само чувствала отпадналост за кратко. Медиците пък й дали литература, която да чете и постоянно питали дали иска да продължи с тестването. "Гледат да ни държат информирани", допълва тя. На всеки десет дни давала и кръв на лабораторията, за да се следи състоянието й, а всяка седмица си правела PCR тест.

Реших да участвам, защото живеех в Лондон, когато вирусът ни удари и правителството реши да затвори Великобритания. Огромен шок е да видиш как Лондон спира. Но си давам сметка, че ние трябва да продължим с нормалния живот. Никой, независимо от това какво вярва за вируса, не може да продължи живота си и единственият начин това да стане е с измислянето на ваксина за тези, които са най-уязвими, категорична е тя. Разказа още, че се бърза с измислянето на ваксината, защото светът не може да изчака и да продължава да понася икономическите щети.

От нас в началото се очакваше да сме клинично здрави, но не се очаква да се пазим. През нас се тества дали една имунна система ще се справи по-добре с вируса от тази, на която е поставена и ваксина, обясни още Спирова.fifi
10/15/2020 10:02:25

ebati maloumnoto momiche

уолъс
10/15/2020 10:26:23

Ето до какво водят пропагандата и промивките на мозъка - до сляпа, наивна и безмозъчна вяра (на практика религиозна) в напълно ФАЛШИВА представа за човешкото здраве и обществено устройство... и май за каквото и да било... горката!

уолъс
10/15/2020 10:55:18

От несвързаните и нелогични брътвежи на девойчето за ваксината, (става ясно че е "Оксфордската"/ "Астра Зенека") все пак се процежда признанието, че конкретната ваксина НЕ предпазва от инфекция (още на тестовете с маймуни се видя тъкмо това) а лакърдиите за (не)разпространението са за умствено ощетени наивници... Пак е имала късмет, две от другите доброволки (пак в Англия) бяха споходени от възпаление на гръбначния стълб, едната вече е с множествена склероза... какво да се прави, да си опитно свинче НЕ Е шега работа... но все някой трябва да се жертва за ОБЩОТО БЛАГО, нали така? Хора, мислете, четете и пак мислете!

коко
10/16/2020 03:25:53

При живите ваксини е така! Ваксинират те и ти просто си изкарваш болестта! Ако имаш добър имунитет и добър късмет, разбира се...

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Разгадаха първото убийство в историята

Човекът е хищник, присъщо му е да убива. Според Библията Авел е първата жертва на убийство в света....

Клуб за танци зарази хиляди, уби над 300

Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с...

Лекари в САЩ - смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че това те превръща в параноик -...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия срещу коронавируса имат много въпроси за реакциите на...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...