Двама със симптоми на COVID-19 и с придружаващи заболявания са починали през последните 48 часа във варненски болници - мъж на 52 г. и жена на 67 г., съобщават от РЗИ. За последните две денонощия са регистрирани общо 19 нови случаи на положителни проби за COVID-19. Сред тях са четирима учители от три училища в морската столица, едно дете от семейно огнище, посещаващо детска градина във Варна и един общопрактикуващ лекар. Всички положителни лица са изолирани в домовете си, с леки или без симптоми. На установените контактни лица са връчени предписания за 14-дневна карантина.
От епидемиологичните проучвания се установи огнище на COVID-19 в два производствени цеха на завод „Дружба“ в града. Регистрирани са общо 16 лица с положителни проби за COVID-19. Всички те са в домашна изолация, установени са 49 контактни лица, на които са връчени предписания за поставянето им под 14-дневна карантина.
Общо за област Варна случаите, с регистрирани положителни проби за COVID-19 в информационната система достигнаха 1430. Хоспитализирани в лечебни заведения за болнична помощ са 30 пациенти; с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 227 лица, излекуваните са 1131.
Служителите на РЗИ Варна продължават извършването на епидемиологичните проучвания.