Откриването на академичната година ще е присъствено само за 1-и курс, ще се проведе в Ботаническата градина

Потвърдените случаи на COVID-19 (заразоносители/асимптоматични лица и лица с клинични оплаквания) от Софийския университет подлежат на задължителна изолация и лечение в домашни условия за период от 28 дни от датата на потвърдителното лабораторно изследване. В периода на задължителната изолация в домашни условия те са длъжни да не напускат домовете си или мястото, в което са посочили, че ще пребивават. Това се казва в заповед на ректора проф. Анастас Герджиков, публикувана на сайта на Алма матер.

Изолацията домашни условия се преустановява след изтичане на 28-дневната задължителна изолация и при получаване на един отрицателен резултат от PCR тест.

Откриването на академичната година ще се проведе присъствено само за студентите от първи курс на 1 октомври от 10 часа в Университетската ботаническа градина в София. Срещите със студентите от първи курс по звена да се организират присъствено или онлайн по решение на ръководителя на звеното, пише още в заповедта на ректора.

До 31 декември се забранява достъпът на външни посетители до учебните сгради на Софийския университет. Препоръчва се комуникацията със служителите да се осъществява по телефон и/или електронна поща.