Столичната "Хил клиник" обяви намаление наполовина на цената за преглед и изследвания на простатната жлеза до края на септември 2020 г.

Целта е повече мъже да направят своя профилактичен годишен преглед през този месец, когато обстановката е по-спокойна и няма голям брой заразени с коронавирус. Скринингът на простатата се смята за един от най-важните прегледи, защото е единствената засега открита превенция на рака на простатата. Тъй като това е онкозаболяването, от което си отиват най-много мъже всяка година, посещението при уролог е ключов момент за мъжкото здраве. Ракът на простатата не дава никакви признаци в ранен етап, а на по-късен лечението му е неефективно. Затова шансът на мъжа е единствено, когато простатният карцином бъде "хванат" навреме и лекуван адекватно. Тогава прогнозата е изключително добра, повечето пациенти биват на 100% излекувани и продължават да водят пълноценен живот.

Статистиката сочи, че ако сте мъж в напреднала възраст е по-вероятно да загубите живота си заради карцином на простатната жлеза, отколкото в катастрофа. Смята се, че в Европа приблизително 75 000 мъже ще загинат до края на годината от този вид рак, а се очаква около 25 000 да са жертвите от пътно-транспортни произшествия. Уролозите препоръчват, дори да нямате симптоми, да посетите лекар и да изискате обстоен преглед, PSA туморен маркер и ехографско изследване на органите в малък таз.

Разбира се, налага се на потърсите лекарска помощ, ако имате оплаквания, свързани с уринирането. Знае се, че напредналата доброкачествена простатна хиперплазия може да причини много сериозни проблеми с напредване на времето. Задръжката на урина и преразтягането на пикочния мехур предразполагат към хронични пикочни инфекции, увреждане на бъбреците и дори бъбречна недостатъчност, поява на кръв в урината и образуване на камъни в пикочния мехур, нелечима тежка инконтиненция (неспособност за задържане на урината) и др. Добрата новина е, че когато се oткрие в ранен стадий и се започне подходящо лечение, рискът от развитие на подобни усложнения се свежда до нула. Откриването на ДПХ (доброкачествена простатна хиперплазия) се извършва с ехограф и опитен уролог може веднага да прецени размерите, отношението й спрямо пикочния мехур, да види образувани камъни, дори понякога да открие признаци за злокачествен процес. В допълнение с лабораторни и други изследвания, които се провеждат в "Хил клиник", диагностиката е пълна и достоверна.

Съществуват няколко пътя за лечение на доброкачествена хиперплазия на простатата, но те може да се определят от лекаря след пълен преглед и анализ на общото здравословно състояние на пациента. Понякога роля играе и наличието на необходимата техника в болницата, но в случая "Хил клиник" разполага с цялата необходима модерна апаратура. Спрямо индивидуалното състояние на всеки пациент лекарите препоръчват консервативно (медикаментозно) лечение или хирургия. В "Хил клиник" тя е безкръвна, лазерна и се извършва само под локална упойка. Освен щадяща за пациента е и изключително ефективна за уролога, защото той получава възможност за многократно оптично увеличение на мястото, където работи. Това увеличение позволява прецизност и бързина, която е непостижима при традиционната хирургия. Казват, че най-добрият хирург е бързият хирург, а безкръвните операции са много по-кратки, отколкото традиционната хирургия. Освен това мъжът още на следващия ден е изписан и се прибира вкъщи, симптомите на увеличената простата за него остават завинаги в миналото.

Кои са "Хил клиник"?

"Хил клиник" са специализирани в урологията и онкоурологията и развиват от години тази медицинска специалност в България. При тях е единственото място в страната, което разполага с трите големи лазера в урологията - Зелен, Тулиум и Холмиум. Свръхмодерното болнично заведение съчетава високотехнологични решения, които предлагат ефективни иновации и много опитен екип. Лекарите в "Хил клиник" са с дългогодишна практика и много знания, те предлагат бързо, прецизно и точно диагностициране на пациентите. Благодарение на новите системи всички данни за състоянието на болните и резултатите от техните изследвания се съхраняват в един общ център. Това ускорява успешното поставяне на диагноза и води до адекватно, навременно лечение.

За връзка с "Хил клиник": 02 439 3131

https://hillclinic.com/promotsii/25-lv-e-tsenata-na-pregled-na-prostatata/Разгадаха първото убийство в историята

Човекът е хищник, присъщо му е да убива. Според Библията Авел е първата жертва на убийство в света....

Клуб за танци зарази хиляди, уби над 300

Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с...

Лекари в САЩ - смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че това те превръща в параноик -...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия срещу коронавируса имат много въпроси за реакциите на...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...