Столичната "Хил клиник" обяви намаление наполовина на цената за преглед и изследвания на простатната жлеза до края на септември 2020 г.

Целта е повече мъже да направят своя профилактичен годишен преглед през този месец, когато обстановката е по-спокойна и няма голям брой заразени с коронавирус. Скринингът на простатата се смята за един от най-важните прегледи, защото е единствената засега открита превенция на рака на простатата. Тъй като това е онкозаболяването, от което си отиват най-много мъже всяка година, посещението при уролог е ключов момент за мъжкото здраве. Ракът на простатата не дава никакви признаци в ранен етап, а на по-късен лечението му е неефективно. Затова шансът на мъжа е единствено, когато простатният карцином бъде "хванат" навреме и лекуван адекватно. Тогава прогнозата е изключително добра, повечето пациенти биват на 100% излекувани и продължават да водят пълноценен живот.

Статистиката сочи, че ако сте мъж в напреднала възраст е по-вероятно да загубите живота си заради карцином на простатната жлеза, отколкото в катастрофа. Смята се, че в Европа приблизително 75 000 мъже ще загинат до края на годината от този вид рак, а се очаква около 25 000 да са жертвите от пътно-транспортни произшествия. Уролозите препоръчват, дори да нямате симптоми, да посетите лекар и да изискате обстоен преглед, PSA туморен маркер и ехографско изследване на органите в малък таз.

Разбира се, налага се на потърсите лекарска помощ, ако имате оплаквания, свързани с уринирането. Знае се, че напредналата доброкачествена простатна хиперплазия може да причини много сериозни проблеми с напредване на времето. Задръжката на урина и преразтягането на пикочния мехур предразполагат към хронични пикочни инфекции, увреждане на бъбреците и дори бъбречна недостатъчност, поява на кръв в урината и образуване на камъни в пикочния мехур, нелечима тежка инконтиненция (неспособност за задържане на урината) и др. Добрата новина е, че когато се oткрие в ранен стадий и се започне подходящо лечение, рискът от развитие на подобни усложнения се свежда до нула. Откриването на ДПХ (доброкачествена простатна хиперплазия) се извършва с ехограф и опитен уролог може веднага да прецени размерите, отношението й спрямо пикочния мехур, да види образувани камъни, дори понякога да открие признаци за злокачествен процес. В допълнение с лабораторни и други изследвания, които се провеждат в "Хил клиник", диагностиката е пълна и достоверна.

Съществуват няколко пътя за лечение на доброкачествена хиперплазия на простатата, но те може да се определят от лекаря след пълен преглед и анализ на общото здравословно състояние на пациента. Понякога роля играе и наличието на необходимата техника в болницата, но в случая "Хил клиник" разполага с цялата необходима модерна апаратура. Спрямо индивидуалното състояние на всеки пациент лекарите препоръчват консервативно (медикаментозно) лечение или хирургия. В "Хил клиник" тя е безкръвна, лазерна и се извършва само под локална упойка. Освен щадяща за пациента е и изключително ефективна за уролога, защото той получава възможност за многократно оптично увеличение на мястото, където работи. Това увеличение позволява прецизност и бързина, която е непостижима при традиционната хирургия. Казват, че най-добрият хирург е бързият хирург, а безкръвните операции са много по-кратки, отколкото традиционната хирургия. Освен това мъжът още на следващия ден е изписан и се прибира вкъщи, симптомите на увеличената простата за него остават завинаги в миналото.

Кои са "Хил клиник"?

"Хил клиник" са специализирани в урологията и онкоурологията и развиват от години тази медицинска специалност в България. При тях е единственото място в страната, което разполага с трите големи лазера в урологията - Зелен, Тулиум и Холмиум. Свръхмодерното болнично заведение съчетава високотехнологични решения, които предлагат ефективни иновации и много опитен екип. Лекарите в "Хил клиник" са с дългогодишна практика и много знания, те предлагат бързо, прецизно и точно диагностициране на пациентите. Благодарение на новите системи всички данни за състоянието на болните и резултатите от техните изследвания се съхраняват в един общ център. Това ускорява успешното поставяне на диагноза и води до адекватно, навременно лечение.

За връзка с "Хил клиник": 02 439 3131

https://hillclinic.com/promotsii/25-lv-e-tsenata-na-pregled-na-prostatata/