Диагнозата СПКЯ не е присъда

Ако вече са ви диагностицирали със СПКЯ (синдром на поликистозните яйчници), а вие преди това сте чували, че тази диагноза ще ви попречи да забременеете, не бива да се отчайвате.

Днес специалистите по репродуктивно здраве, в екип от ендокринолози и гинеколози и други, са категорични, че бременността с диагноза поликистозни яйчници е напълно постижима.

За целта е необходимо час по-скоро да вземете мерки за овладяване на това състояние. Така ще увеличите своите шансове за зачеване. И ако твърдо сте решили да се посветите на тази цел, не се съмнявайте и за миг, че забременяването с поликистозни яйчници е напълно възможно - случвало се е вече и продължава да се случва при много жени. С едно единствено уточнение обаче, че при част от тях това става след по-дълъг период от време. И това е така, защото регулирането на нарушения хормонален баланс отнема време. По тази причина е нужно търпение и постоянство.

Контрол на симптомите на СПКЯ

Важна роля за контролиране симптомите на СПКЯ играят здравословното хранене, двигателния режим и мотивацията за постоянство за постигане на заветната цел – бременност.

Здравословната диета е важен момент от битката за зачеване. За да я спечелите, е нужно да преминете на нискокалорична диета, богата на храни с нисък гликемичен индекс, каквито са повечето плодове и зеленчуци. Вече е доказано, че 5-10% намаляване на телесното тегло регулира цикъла и увеличава шанса за забременяване. При тази диета трябва да се избягват белият ориз, картофите, белият хляб и захарните изделия и да се набляга на храни, по-богати на фибри. Те по-бавно се резорбират и не предизвикват рязко покачване на нивата на глюкоза и инсулин. В хранителния ви режим трябва да присъстват и храни, богати на протеини като месо, риба, яйца, ядки, семена.

Движението също има своя принос в този процес. Съветът е да се възползвате максимално от него чрез спортуване, разходки на открито или домашна гимнастика. Ако нямате възможност да практикувате определен спорт поне два пъти седмично, може да използвате уикенда за раздвижване под формата на по-бързо ходене или по-продължителни разходки.

Хранителната добавка Рихтер СайкълБаланс също може да подпомогне процеса на забременяването. В нейните възможности е:

1-да регулира по естествен път на женския цикъл и да балансира половите хормони при жени с или без поликистозни яйчници.

2-да подобри качеството на яйцеклетките и увеличи шансовете за забременяване при жени, които планират да имат дете.

Тази полезност на Рихтер СайкълБаланс се дължи и на факта, че съдържа два важни витамина от групата на витамините В. Първият е В8, известен като мио-инозитол, а вторият е витамин В9, познат още като фолиева киселина. При жени със СПКЯ РихтерСайкълБаланс компенсира недостига на мио-инозитол в яйчниците, подобрява качеството на яйцеклетките и по-този начин може да бъде ваш много добър помощник в постигане на забременяване.

Така крачка по крачка, с много търпение и постоянство, ще се доближавате все повече и повече до мечтаната цел – бременност.