"Говорят се високопарни фрази. На думи сте силни, на дела обратното. Благодаря на целия български народ за търпението и услията да минем през здравната сила. Народът се справя благодарение на себе си и въпреки политиците. Показахме, че от „Воля“ мислим с няколко крачки напред. Първи алармирахме за ковид опасността, но вие се подхилквахте, че Китай е далеч", каза от трибуната на НС Боряна Георгиева от името на парламентарната група на "Воля".

„Воля“ прави кампания за безплатни лекарства за деца и ученици до 4 клас и за пенсионери над 65-годинишна. "Предвиждаме и 50% намаляване на лекарствата за ученици от 5 до 8 клас. Цял месец сме сред хората и имаме над 130 хил. подписа в подкрепа на тези идеи. В същото време нито един от вас в парламента не изрази позиция по тази толкова наложителна антийризисна мярка", каза още Георгиева.

"Лятото ще се изниже бързо. Предстоят тежка есен и зима. Бизнесът пък очаква прагматични решения. Това са приоритетите за следващите месеци. Докато има български граждани, които изнемогват, докато млади хора напускат страната нито един политик не трябва да е доволен от работата си. От първия ден на този парламент призоваваме за единство. Сега виждаме ескалация на себелюбието. То не е добър учител. Каква сила ти дава едно политическо оцеляване, ако то е на база омраза от сънародниците ти", каза още депутатката от "Воля" и  пожела на есен да има повече единомислие в пленарната зала.