25°C   София
 

Tри са новите случаи на диагностицирани с COVID-19 хора в област Русе, съобщиха от Регионалната здравна инспекция в крайдунавския град.

Два от тях са на майка и дъщеря, съответно на 34 и 12 години. Те са се завърнали наскоро от Украйна, минавайки през ГКПП "Дунав мост" при Русе, предаде БНТ.

Оплакванията на детето са се изразявали в повишена температура до 38.2°С, обща отпадналост, болки в мускулите и ставите, както и суха кашлица.

При майката оплакванията са почти същите, с изключение на повишената телесна температура. Контактен на двете лица е съответно съпругът на 34-годишната жена.

И двете са откарани с линейка на Центъра за Спешна медицинска помощ до инфекциозното отделение на УМБАЛ "Канев", като към момента те са в увредено общо състояние, но без данни за пневмония.

Третият случай е на жена на 81-годишна възраст. Тя е приета в Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания "Д-р Димитър Граматиков – Русе", след като е почувствала силна отпадналост, а впоследствие се появила кашлица и повишена температура.

От 17-ти юни тя е била приета на болнично лечение в отделението по лъчетерапия в Комплексния онкологичен център, като веднага след появата на симптоматиката, типична за коронавирус, й е направена рентгенова снимка на бял дроб, от която са видни данни за пневмония и именно заради това е насочена към Белодробната болница. Към момента жената е в средно тежко състояние, но няма необходимост от интубиране.

По данни на Регионалната здравна инспекция на територията на област Русе активните случаи на коронавирус към момента са осем, като пет от тях са хоспитализирани, а останалите трима са на домашно лечение. Така общият брой на диагностицираните пациенти с COVID-19 в Русенско стана 25.

17 от тях са излекувани, а други двама пациенти с коронавирус независимо, че са родом от Русе, живеят и се лекуват в Бургас и София.

Отново по данни на Регионалната здравна инспекция към момента на болнично лечение в област Русе се намират 15 пациенти, 12 от тях са от разградска област, като осем са в УМБАЛ "Медика" и четирима в УМБАЛ "Канев".

Понастоящем поставените под карантина в областта лица са 386, а за други 5588 тя вече е изтекла. Така общият брой на тези, които са били или продължават да бъдат под карантина е 5974.ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Разгадаха първото убийство в историята

Човекът е хищник, присъщо му е да убива. Според Библията Авел е първата жертва на убийство в света....

Клуб за танци зарази хиляди, уби над 300

Клуб за танци до град Алесандрия, посещаван от възрастни хора, причинил експлозия от зараза с...

Лекари в САЩ - смаяни колко бързо се влошават и умират пациентите от COVID-19

Един медицински работник нарече това "безумно", а друг каза, че това те превръща в параноик -...

От 1 апарат дишат 4-ма чрез малко подобрение

За 10 минути и с подръчни средства се правят разклонения от машината Критичен за болниците със...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия в битката с коронавируса имат много въпроси за реакциите...

Защо при КОВИД-19 има емболия

Появи се парадокс - лекарите от първа линия срещу коронавируса имат много въпроси за реакциите на...

65 болести надничат от едно име

През 1959 г. американско списание за традиционна китайска медицина (Journal of Traditional Chinese...

Как да постигнем просветление в кухнята

Филм показва, че съзнанието лекува физически недъзи На 18 и 19 април ще се състои световна интернет...

Какво е инфо-вирус?

Инфо-вирусът е като биологичния вирус, но много по-хищен. Докато живият паразит има няколко часа...