Стотици във фейсбук изказват съболезнования на д-р Иванов, съпруг на починалата в Сливен лекарка Илиана Иванова. И той е на първа линия в битката с коронавируса. Двамата имат дете.

"Загубихме първия ЛЕКАР в битката с COVID-19, д-р Илиана Иванова от инфекциозно отделение в Сливен. Дълбок поклон пред всеотдайността й! Светла памет и искрени съболезнования на близките и семейството й!", написа д-р Ваня Косева от Ямбoл, която живeе и работи в Пловдив.

Постът й породи серия коментари и съболезнования за 43-годишната  д-р Иванова. Мнозина посочват, че е загинала на работното си място, докато други обяснявали по телевизиите, че "всичко е точно и всички сме глупаци, които се страхувaт от грипчето".

"За всички, които привеждат цифри и статистика, че нямало нищо сериозно - дайте си сметка, че когато статистиката включва вас или ваш близък - става ТРАГЕДИЯ. Бъдете благодарни, че сте извън статистиката (засега), но НЕ бъдете неразумни!", призовава още д-р Косева.

Доброслав Иванов пише: "Тази вечер Сливен даде жертва на първа линия в борбата с коронавируса: Починала е д-р Илияна Иванова, вечно светла да бъде паметта й! Дълбок поклон! И дано здравните власти обърнат сериозно внимание на отделението, в което досега са установени 7 положителни медици и в което хората работят под страшен риск!"

Под неговия пост също има много коментари. 

Ралица Недялкова пише: Колеги, пазете се! Отиде си прекрасна млада жена, достоен лекар! Светъл път на душата й! Тези с "нарушените" права, които ще ги "чипират", не ни паэят и няма да отгледат детето й! Съболезнования на съпруга й, също лекар на първа линия!

Тази снимка на починалата д-р Иванова се разпространява в социалните мрежи в нейна памет. Снимка:фейсбук
Тази снимка на починалата д-р Иванова се разпространява в социалните мрежи в нейна памет. Снимка:фейсбук