Кметът на Бургас Димитър Николов е сигнализирал здравното министерство, че генетичните PCR тестове и антигенните и антителни за COVID-19 вече са на привършване и областният град разполага със запаси само за два дни. Недостигът бил обсъден за заседание на общинския кризисен щаб, който веднага взел решение да сигнализира за проблема здравните власти.

24 са регистрираните с коронавирус в областта като 8 от тях са настанени в болница. Двама от четирите пациенти в инфекциозното в Бургас вече са в много добро състояние и ако пробите им се окажат отрицателни, ще бъдат изписани. Третият бил в добро състояния, а четвъртият по-бавно се повлиявал от лечението, но бил в стабилно състояние.

В неделя вечерта там е бил приет още един пациент от Сарафово. Мъжът е на 40 години и е развил симптоматика за COVID 19 след като бил поставен под карантина след завръщане от Германия. Междувременно директорът на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски заяви, че болницата се нуждае от още една линейка и запознал с проблема кризисния щаб.