В задоволително общо състояние са двамата пациенти от село Сребърна с коронавирус, настанени преди няколко дни в болницата в Силистра, съобщиха от Областната администрация. Досега е установено, че в полета със самолет от Лондон до Варна с двамата/ съпрузи - англичанин и българка/, е имало 7 души от област Силистра, за които е съобщено.

Информация е подадена за издирване и на другите пътници от същия полет. В Силистренска област към 1 април под наблюдение и в 14-дневна домашна карантина са 904 души, завърнали се от страните с регистрирани случаи на COVID-19. За 253 души карантината е приключила.

През последните един-два дни при проверки е установено, че 4 души в област Силистра не спазват карантината - един на територита на РПУ Тутракан, а другите 3 - на РПУ Силистра - в случая в община Кайнарджа. Всеки ден РЗИ - Силистра попълва данните за новопристигнали от чужбина в уеб-базираната автоматизирана система за лица под карантина. Това става със съвместните усилия на общиниге, МВР по места, РЗИ , бюрата по труда и ГКПП. Силистренският ГКПП е с 24-часов здравен контрол с представители на РЗИ и РЗОК).

Продължават дежурствата на инспектори от РЗИ Силистра и на тел. 0879 170 186 за въпроси и сигнали от страна на ведомства и на граждани. Сигнали за нередности приема и БАБХ на т.нар. горещ телефон (0700 122 99), както и през онлайн формата на сайта, се казва в съобщението.