„Генералът трябва да ни се извини лично, защото се чувстваме много обидени. В условията на барикада, понесохме цялата тежест да прегледаме пациенти, които нямаме право да изпратим никъде извън предела на Банско и сме се псравили моного добре. Само искам да попитам откъде му е информацията и защо човекът подал му информацията не застана и не казаимам такива и такива случаи доказани и скрити от докторите“, каза една от лекаркарките от Банско в ефира на сутрешния блок по Нова тв за твърденията на ген. Мутафчийски за укриването на болни от коронавирус в града под блокада.

Пациенти с всякакви оплаквания са ходили в болницата, с лека и по-тежка кашлица и друга симптоматика сходна с коронавирус. Последните тестове за заразата са правени в понеделник, но не са за 50 души, посочиха лекарите от Банско. Общо тестовете за коронавирус правени от всички лекари в града са 21.
Диана Кадева

Медиците от зимния курортен град са работили в условия без лаборатория и без рентген, казаха още те. „Никой не се обади да ни попита дали имаме нужда от нещо. Много хора ни се обаждха с искане да си направят тест. Ние не знаехме какво лекувахме грип или коронавирус“, разказва д-р Диана Кадева.

Имало е един случай на момче с пневмония, който лекарите са вкарали в болница.