26 са установените случаи на коронавирус в Пловдив и областта. От тях 18 души са хоспитализирани, а 8 са на домашно лечение. 

Общият брой на заразените медици е 9, от които само двама са лекари, петима са специалисти по здравни грижи и двама са санитари, съобщи областният управител Дани Каназирева след заседание на Специализирания медицински щаб. 

Към 31 март в цялата Пловдивска област са поставени под карантина 2603 души, а на други 1800 души вече е изтекла.

148 обекта са проверени от инспекторите на РЗИ вчера, от които 107 са търговски, 42 са с обществено предназначение, както и 33 автобуси.
Щабът утвърди и графика за постъпване на болните от коронавирус, който ще следва "Спешна помощ".

"Клиниката по неврохирургия, където една от медицинските сестри се разболя от COVID-19, вече е освободена от карантинния режим след дезинфекция. Персоналът остана няколко дни доброволно да работи. От утрe или вдругиден клиниката ще започне да работи безпрепятствено и да приема пациенти", обяви управителят на УМБАЛ "Св. Георги" проф. Карен Джамбазов. 

Той допълни, че оборудването на бъдещата Лаборатория за коронавирус в Пловдив ще пристигне на 6 април. Апаратът за диагностика  струва 70 хил. лв., а строителството на сградата - 150-170 000 лв. Заедно с допълнителните машини общата сума за цялата лаборатория ще бъде 307 хиляди лева.