Четиринайсет са доказаните към момента случаи на хора с коронавирус в Бургас. Четирима от тях са настанени в Инфекциозното отделение на УМБАЛ в града. Това съобщи кметът Димитър Николов.

Втората проба на пациентката от Карнобат е положителна, въпреки доброто й общо състояние. Затова тя остава за лечение в болницата.

След първа положителна проба, се очаква днес да излезе втората на едно от настанените за лечение медицински лица с коронавирусна инфекция. Ако е отрицателна, предстои изписване в началото на седмицата. В добро състояние са и четиримата настанени в болница пациенти с коронавирус в Бургас. Днес пристигна поредна доставка със специален медикамент за тяхното лечение.

Кожното отделение в УМБАЛ-Бургас ще бъде затворено през идващата седмица, за да бъде превърнато във второ инфекциозно отделение, където ще се настаняват общоинфекциозните случаи. Това съобщиха от пресслужбата на общината, след приключилото заседание на Общинския кризисен щаб.

От вчера е свалена карантината на Дома за медико-социални грижи "Вяра, надежда, любов", както и на хирургичното отделение в "Бургасмед", което отново ще работи от утре, понеделник.

1919 са хората под задължителна карантина в Бургаска област, 794 са в община Бургас.

От утре, между 8.30 и 10.30 часа, в 14 големи магазина за хранителни стоки ще се раздават маски на възрастните хора, които влизат в търговските обекти без предпазни средства. Полага се само по една на човек. Налични са 5000 маски. При постъпване на нови количества от дарения или от Националния щаб, приоритет остават здравните заведения, но при възможност от тях ще бъдат заделяни и за тази цел, обясниха от общината.

Общинският щаб взе решение да се постави бариера, за да не се допускат автомобили на територията на парка "Минерални бани", където през последните дни също са били установени струпвания на хора.