С коронавирус  се е заразила главната акушерка на Родилното отделение на УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив е заболяла от COVID-19. 

Към момента тя се чувства добре. От 18 март не е на работа и е под карантина в дома си, където продължава лечението й, съобщи началникът на РЗИ-Пловдив д-р Ваня Манчева. Родилките в отделението, което се затваря за дезинфекция, не се контактували с нея. Днес следобед броят на установените случаи на коронавирус в Пловдив стигна 14.

От сутринта яха огласени пет нови случая. За първите четири шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски съобщи още сутринта. Има жена под карантина и двама съпрузи, които са настанени в Инфекциозна клиника на УМБАЛ "Св. Георги".

Там е пратен и 50-годишен мъж с пневмония, който преди два дни е бил настанен във Второ вътрешно отделение на общинската болница "Св. Пантелеймон". Той първо е дал отрицателна проба, но втората е показала, че е заразен. Веднага след това той е преместен в Инфекциозна клиника, а отделението в "Св. Пантелеймон" е дезинфекцирано и поставено под карантина за 24 часа.