Ако е необходимо, военните ще се включат като санитари, каза ген. Явор Матеев

Напълно готова е  военно-полевата болница в зала "Колодрума". В това се убедиха кметът на Пловдив Здравко Димитров, командирът на Силите за специални операции ген. Явор Матеев и шефът на общинския кризисен щаб д-р Калин Калинов.

"Във вторник бяха докарани 300 легла. Георги Гергов дари изолационни паравани и сега всяко едно е отделено от останалите", посочи кметът. По думите му полевата болница под тепетата е по-добра от тази в панаира на Виена, където леглата били по две.

Здравко Димитров благодари на Гергов за помощта и подчерта, че болницата е подготвена в краен случай. Предстои цялата да бъде дезинфекцирана и консервирана.

"Имаме достатъчно лекари в града, които могат да работят в полевата болница. Ако се наложи, в нея ще се настаняват пациенти в леко и средно тежко състояние", добави д-р Калинов. От военната болница под тепетата медиците били в готовност да влязат в "Колодрума".

От своя страна ген. Матеев увери, че армията ще се притече на помощ и ще работи заедно с кризисния щаб. "Ако е необходимо, военните ще станат и санитари", категоричен е ген. Матеев. Всяко легло в полевата болница в Колодрума е отделено с параван.

Всяко легло в полевата болница в Колодрума е отделено с параван.