Вчера започна тренировката за трансформирането на зала “Младост” в Двореца на културата и спорта във Варна в полева болница.

Тя ще продължи днес и утре и се изпълнява по указания на заместник-началника на отбраната Военноморските сили на Република България, съобщават от пресцентъра на ВМС.

участват в трансформирането на Двореца на културата и спорта ЕАД – Варна в сграда за болнично наблюдение на значителен брой хора.

Целта на тренировката е съгласуване на действията на институциите: министерство на отбраната, министерството на младежта и спорта, министерство на здравеопазването, държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” и областна администрация на Варна по ограничаване на разпространението на коронавирус „COVID-19” и превръщането и в сграда за болнично наблюдение на значителен брой хора.

От страна на ВМС вземат участие общо 91 военнослужещи. Включва се и автомобилна техника - 5 товарни автомобила - ЗИЛ и 2 микробуса.

От държавна агенция „Държавен резерв и военновременни запаси” от градовете Търговище и Силистра са предоставени 300 легла със цялостното им оборудване: дюшеци, чаршафи, възглавници, одеала, шкафчета и 300 комплекта хавлии и пижами.

Оборудването е транспортирано и сглобено от военнослужещи от флота.

В сградата са обособени и помещения за медицинските екипи, регистратура и места за прегледи на гражданите.