Бургас зарежда с 4 тона спирт на болниците

6 станаха случаите на заразени с корона вирус в Бургас като двама от тях са били контактни с медика от болница "Бургасмед". И двамата са медицински лица като единият от тях е рехабилитаторът от Дом "Майка и дете", другият също е лекар, се разбра след заседанието на кризисния щаб в Бургас.

820 души в областта са поставени под карантина като 600 от тях са в Бургас, съобщи кметът Димитър Николов.

Според директора на УМБАЛ-Бургас д-р Бойко Миразчийски състоянието на 39-годишната жена от Карнобат, която бе първият регистриран случай в Бургаско след завръщане от работа в Банско, се подобрява и скоро може да бъде изписана. При другите две медицинсски лица, които се лекуват в инфекциозното отделение на УМБАЛ, температурата вече е спаднала, били в добро състояние и на седмия ден от лечението на болестта след отчитане на две отрицателни проби ще бъдат изписани.

Кметът съобщи, че от бургаската митница са осигурени 4 тона спирт, които ще бъдат раздадени на болниците. Заради опасността от коронавируса бе спряно сепарирането на инсталациите на депото в Братово, за да се предпазят 40-те служител ипо веригата.

От днес общината започна да раздава и дезинфектанти за жилищните блокове като ще бъде обявен специален телефон, на който домоуправителите да правят заявки. Кметът призова гражданите да докладват, ако някъде на публичните места се изпразнят диспенсърите. Дезинфектантни в града са осигурени на 495 точки.