Варненецът Веселин Марков разказа как се е разминал на косъм със заразяване с коронавирус.

Прибирайки се в България от Норвегия, където живее постоянно, Веселин среща свой познат в самолета. След полета двамата се качват на такси, пътуват до центъра на София, след което се разделят.

Няколко дни по-късно, Веселин научава случайно, че неговият познат е настанен в болница с коронавирус. Никой не се свързва с Веселин като контактно лице със заразен, така че той сам търси начин да разбере дали е заразен и се запътва към Клиниката по инфекциозни болести във Варна. Там лежи 4 дни в изолация и след три отрицателни проби напуска болницата и продължава да е в карантина в дома на негови роднини.

Младият мъж е постъпил в болничното заведение в понеделник и е бил изписан в петък.

За времето, прекарано там, Веселин разказва, че персоналът е бил съвестен, но условията в стаята - мизерни. “Храна няма, всеки си поръчва откъдето се сети по телефона и му я носят лично. Това е доста притеснително по време на пандемия”, коментира Веселин.

Сега младият мъж се радва, че се е разминал на косъм с коварната зараза и че е при близки хора.

“Ами ако не бях разбрал случайно, че съм бил контактен, какво щеше да се случи с мен? Дали са открити всички, контактували с вече заразения? А с другите заразени”, такива въпроси си задава Веселин, докато чака момента, в който ще се прибере в Норвегия.