“Във Варна сигурно сте гледали клипчето на пътуващия диджей, който продължава да бъде в лежерно и добро състояние”, коментира началникът на Оперативния щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг днес във връзка със състоянието на хоспитализираните с коронавирус инфекция.

При постъпването си в Инфекциозното отделение на УМБАЛ “Света Марина” на 17 март, първият заразен във Варна, чието име стана известно на всички в града, пусна видео от болничната си стая, в което обяснява, че се чувства “супер”, показа храната си и с чувство за хумор посочи, че се намира в стая номер 13.

Както вече “24 часа” писа, в разгара на епидемията, 47-годишният варненец, син на известен във Варна футболист и диджей, пътувал до Испания през Бергамо, Италия. Там имал ангажимент да забавлява гостите с музиката си, но се заразил, без да разбере, от майката на булката.

На 14 март той се е прибрал до Варна с влак от София, а вследствие на приключението му целият състав на влака бе изолиран. Сам потърсил медицинска помощ след прибирането си, кoгато не се почувствал добре. 21 души, които са били контактни с него, бяха поставени под карантина.

Тогава действията на мъжа бяха определени и от кмета на Варна, и от началника на Щаба като абсолютно безотговорни.

Случаите на заразени във Варна остават четири, няма информация за състоянието на останалите трима.