Практически съвети от д-р Станислав Станчев как да го постигнем

 

Д-р Станислав Станчев е магистър по медицина, завършил с отличие Медицински университет-София. Млад и амбициозен лекар, работи като класически и холистичен терапевт. Често цитира Хипократ: Премахнете причините и болестта ще изчезне сама! И вярва в това.

Какво е имунитетът?

Д-р Станчев: Природата е определила механизмът на силния имунитет на първо място да зависи от работата на полезната микрофлора в дебелото черво! Нормално в дебелото черво на възрастен човек има около 1,5-2 кг бактерии. Ако в дебелото черво има достатъчно полезни бактерии /вижте схемата на фиг. 1/, които да работят и да „произвеждат” необходимите важни за организма вещества, то имунната ни система ще работи добре! Ако полезните бактерии са унищожени по една или друга причина или са в недостатъчно количество, тогава доминират патогените, те произвеждат токсини и вместо с полезни вещества организмът ни се насища с токсини.

Кои са симптомите за дисбактериозата, респ. за слабия имунитет?
Д-р Станчев: Запек, диария, проблеми с дебелото черво, лоша миризма при ходене до тоалетна; чести боледувания; алергии; родени със секцио хора; атопичен дерматит; хранителни непоносимости. Повече за връзката между имунната система и полезните бактерии в дебелото черво може да се прочете в книгата „Дисбактериозата – епидемията на ХХI век” на проф. д-р Ашот Хачатрян, д.м.н., гастроентеролог, заслужил изобретател на Европа и Русия, и статията Микробиомът и алергичните заболявания в сайта ни www.medbio-bg.eu.

Какво да се направи практически, за да повишим имунитета?
Д-р Станчев: Следвайте следните стъпки:
- Изчистете еднократно дебелото черво с лаксатив за съответната възраст, за да се заселят пробиотичните бактерии на чисто. Защото няма шанс 15 мл пробиотик, пък било то и с живи бактерии, да се преборят с 2 килограма условно-патогенни и патогенни микроорганизми. Ние препоръчваме за възрастни очистителното Фортранс, дозировката е с зависимост от килограмите на човека – на всеки 20 кг по 1 саше, но не повече от 4. Всяко саше се разтваря в 1 л. вода и се изпива за 1 час. Консултирайте се с Вашият лекар или фармацевт за възможни противопоказания. За бебета и деца препоръчваме лаксатива Дуфалак сироп, давайте максималната доза за съответната възраст. Трябва да има обилно изхождане за максимално изчистване на дебелото черво – това в много важно за успешното възстановяване на микрофлората. Консултирайте се с педиатър при необходимост.
- Веднага след това започнете ефективно, лесно и бързо заселване на живи пробиотични бактерии в дебелото черво с еднократно прилагане на пробиотици Наринe адълт за възрастни и деца над 3 г. и Наринe бейби за бебета и деца до 3 г. Възловото предимство на нашите пробиотици е, че бактериите в тях са съвсем живи. Поради тази причина нашите пробиотици работят многократно по-ефективно. Всеки от пробиотиците съдържа две бутилки с различни видове бактерии, защото извън човешкия организъм ацидофилните и бифидобактериите не могат да живеят заедно, те живеят в различни хранителни среди, инкубират се при различни условия, имат различна киселинност на средата и т.н. Приемат се 15-30 мин. преди хранене и задължително се редуват при прием. Така се осигурява пълният набор от полезни пробиотични бактерии. Много е важно преди приемане те да се затоплят, за да излязат от анабиоза /занижени жизнени функции/, в която се намират при охлаждане. Тогава те стават максимално активни и дееспособни.
- Заселете непатогенен щам на Ешерихия коли, една от най-важните бактерии за имунитета, с пробиотика Медбио+E. coli. Ние сме свикнали да чуваме, че Ешерихия коли е най-неприятната, гадна и вредна бактерия. Това обаче не е така. E. Coli има много разновидности, повечето от които са безвредни. Безвредните щамове са част от нормалната и необходима микрофлора на червата на човека и животните. Там тя допринася полза на гостоприемника, като участва в синтезирането на витамин К, както и в предпазването от развитие на патогенни бактерии в дебелото черво.
- Хранете пробиотичните си бактерии, след като започнете заселването им, с пребиотика Медбио+Инулин в продължение на минимум 3-4 месеца, започвайки от първия ден на приемането на пробиотиците. Това е много важно, за да могат те да се размножават, да достигнат необходимото количество в дебелото черво, да бъдат активни и да поддържат висок имунитет срещу вируси и бактерии. Пробиотиците са само закваската, която слагаме в дебелото черво, а храната е предпоставката за размножаване. Същото е, както когато заквасваме мляко – слагаме 1 път няколко лъжици закваска в няколко литра мляко, имаме хранителна среда, осигуряваме подходящата температура за достатъчно дълго време, за да стане кисело мляко.
- Носът е врата, дом и развъдник за вируси и бактерии. Премахнете хремата, запушения нос, честите възпаления в УНГ, синузита, като унищожите патогенните бактерии и гъбички в носа и създадете преграда с пробиотичните капки за нос Нарине назал и разтвор на праховата смес Медбио+За промивки. Високо ефективно, относително трайно и напълно безопасно решение, което ще ви даде възможност да дишате като за двама.
- Правете ежедневно по 30-40 мин. дихателни упражнения с дихателния тренажор Медбио+ за рязко увеличаване на компенсаторните и адаптационни възможности на организма като цяло. Тези дихателни упражнения /тренировки премахват хипоксията на клетъчно ниво, последствията от стреса, от хиподинамията /недостатъчното движение/, нормализират кръвното налягане и още много други ползи.
- Спазвайте стриктно инструкциите за употреба на всички продукти. Това е възлово за ефективността им. Неспазването на указанията е основна причина за липса на много добри резултати.

Какво означава съвсем живи бактерии?
Д-р Станчев: Пробиотичните бактерии извън човешкия организъм могат да живеят само и единствено в хранителна среда на водна основа, с хранителни вещества, подходящи за конкретния пробиотичен щам, само в хладилно съхранение и не по-дълго от 4-5 месеца, просто защото толкова живеят бактериите. Извън тези условия бактериите не са живи, а жизнеспособни, или още условно живи.

Пробиотичните продукти на микробиологична лаборатория Медбио+ могат ли да се ползват профилактично?
Д-р Станчев: Да, могат. Дори е препоръчително, особено по време на грипни епидемии и в сегашната ситуация на пандемия с коронавируса COVID 19, при които се компрометира микрофлората в дебелото черво и имунната система, тъй като двете са тясно свързани.

Откога се прилагат методиките, по които работите?
Д-р Станчев: В чужбина от около 30 години, в България - от 8 години. И дават отлични резултати.

Удовлетворени ли са клиентите?
Д-р Станчев: Огромната част от нашите клиенти са много удовлетворени от резултатите от прилагането на нашите продукти. Можете да прочетете в страницата Отзиви на сайта.

Как разпространявате продуктите?
Д-р Станчев: Основно онлайн, като ги транспортираме в топлоизолирани кашони с акумулатор на студ.

А продават ли се в аптечната мрежа?
Д-р Станчев: Зареждаме всяка аптека, дрогерия или медицински център, които пожелаят да работят с микробиологична лаборатория Медбио+.

Как да поддържаме микрофлората, след като сме я възстановили?
Д-р Станчев: Най-добрият начин е консумацията на ацидофилно мляко „Наринe”. То съдържа живи ацидофилни бактерии пробиотичен щам и лактобацилус булгарикус, подходящо е за всички възрасти, включително и за малки деца. Може да бъде намерено в цялата страна, в големи вериги и в малките магазини. Ако го няма във вашия квартален магазин, кажете им да се свържат с дистрибутора на млякото Боженци и той ще ги зареди по най-бързия начин.

Други лекари използват ли продуктите?
Д-р Станчев: Има доста. Ние обучаваме всички лекари, които желаят да работят с нашите продукти, провеждаме им семинари и др.

Нашите контакти са:
Консултации с лекар: 0879353680 или на [email protected]
Заявки: 0879353677 и в www.medbio-bg.eu
Facebook: www.facebook.com/www.medbio.life

Бъдете здрави!