Китай отчита 397 нови потвърдени случая на заразяване с коронавируса за вчерашния ден, съобщи Националната здравна комисия. Това е по-малко в сравнение с 889-те случая предния ден, предаде Ройтерс.

Общо потвърдените случаи в страната стават 76 288. Към края на вчерашния ден броят на починалите достигна 2345.

Провинция Хубей, епицентърът на епидемията, съобщи за 106 нови смъртни случая, от които 90 са в Ухан.

Южна Корея съобщи за 142 потвърдени случая на заразяване, с което общият брой става 346 според центровете за контрол и превенция на заболяванията.

Деветдесет и един от новите случаи са в болница в окръг Чондо, която беше обособена като една от "зоните за специални грижи".

Броят на заразените в Япония за последното денонощие се е увеличил със 17 и достигна 745. Сред заболелите има 3 деца, съобщи японското министерство на здравеопазването, цитирано от ТАСС.

Коронавирусът е регистриран в 15 от 47-те префектури на Япония. Най-много заболели има в Токио (28). Във връзка с това столичните власти решиха да отложат с 3 седмици някои масови прояви - хранителни изложения и районни фестивали.

Основната част от заразените в Япония са сред пътниците и екипажа на круизния лайнер "Даймънд принцес". Повече от две седмици той е под карантина в пристанището на Йокохама. Там досега бяха потвърдени общо 634 случая на коронавируса.