В медицината е така: може да лекуваш болест или да лекуваш болен. Изглежда едно и също, но всеки, който някога е бил пациент, знае разликата. Защото болният е преди всичко човек, а болестта няма душа.

Модерните болници на ХХI век лекуват болния. Такава е философията и на болница “Чорлу Ватан”, в която всеки лекар, медицинска сестра, болничен администратор или помощник е приел за своя мисия девиза “Човекът е преди всичко”.

Болницата е първото частно здравно заведение в турската част на Тракия. Има близо 40-годишна история и доверието на поне две поколения пациенти. Намира се в Чорлу – град с над 350 хиляди жители и развита промишленост, от която денем индустриалните зони удвояват населението на областния център. Болницата реално е на 160 км от ГКПП Капитан Андреево, на почти същото разстояние – 170 км, от ГКПП Малко Търново и на 107 км от летището в Истанбул. За част от българите това е по-близо от София. При нужда лечебното заведение осигурява линейка или организира транспорт и условия за придружител. Предварително може да бъдат уговорени часовете за прегледи и манипулации, така че престоят да не се разтяга ненужно. Принципът на управление на времето е универсален – пациентите остават в болницата повече от 3 дни само по изключение.

Нашата визия е да предоставяме здравни услуги с високо качество във всички области на здравеопазването, като сме убедени, че здравето е най-важната ценност, и

никога

не пренебрегваме

принципите

на доверие и

честност,

казва Сонер Еркан, управител на модерния център на здравето. Болница "Чорлу Ватан" се помещава в модерна нова сграда.

Болница "Чорлу Ватан" се помещава в модерна нова сграда.

Болницата е защитила високото второ ниво на лечебна и оперативна дейност благодарение на професионализма на екипа си и обновяването на апаратурата. Това я прави търсена не само от турски граждани, а и от хора от съседните държави, които ползват медицинските й услуги чрез специално създадения за улеснение център за международни пациенти. Освен по телефон контактите се осъществяват и онлайн.

Част от пациентите на “Чорлу Ватан” са българи. Най-често се обръщат към медиците за естетична хирургия и реконструкции, лапароскопски операции, при онкологични и гинекологични заболявания, ортопедия, за второ мнение. Хора с екстремно затлъстяване прибягват до метаболитна хирургия. На интерес се радват и рехабилитационните процедури за раздвижване след инсулт.

Възможността за пълен пакет обстойни профилактични прегледи под един покрив привлича здрави хора от деловите среди, които ценят, че могат да се възползват от съвременните методи за ранна диагностика на болестите на цивилизацията. Доверието към болницата се подхранва и от грижите и уважението, които целият екип – от директора до болничните служители - оказва по време на престоя. Българите, които се консултират и лекуват в “Чорлу Ватан”, казват, че са

улеснени в

общуването

чрез постоянна

телефонна линия

на български език

по време на осъществяването на първоначалните контакти и перфектен превод по време на престоя в болницата.

През годините лечебното заведение защитава репутацията си на коректен партньор по отношение на договорените цени. На основата на базови тарифи още на етапа на уточняването на терапевтичния курс болницата прави индивидуална, съобразена с предстоящите дейности оферта, с пълни разбивки за всички здравни и хотелски услуги. Най-важното е, че консултациите и престоят са на достъпни цени. Изключително добро впечатление прави фактът, че

договорената

цена е

окончателна

и не търпи

корекции нагоре, за разлика от много места, оставили горчив опит у познати, казват лекувани в “Чорлу Ватан”.

Новата сграда с 12 000 кв. м разгъната застроена площ има 120 легла в стаи с всички удобства за човек със здравословни проблеми и неговия придружител, както и сектор за интензивно лечение. Лечението и продължаващите грижи се осъществяват от екип от 300 души. От тях 50-има са лекари от целия спектър медицински специалности. Подпомагат ги 77 сестри на денонощно разположение. Всеки пациент се движи по индивидуален терапевтичен план. След операция или процедура лекарят дава на сестрата подробни указания за лекарствата и рехабилитацията. Екипът на болницата поставя в центъра на всичко пациентите си, а те й отговарят с доверие. Доказателството е видимо по постоянния поток пред централната рецепция.

За повече информация вижте тук