Алергия, мигрена, халюцинации и други капани, с които ни заплашват безобидни на пръв поглед храни.

Обикновено очакваме от храната да засити глада, да ни достави удоволствие и да снабди тялото с полезни вещества. Наясно сме, че някои продукти са вредни и могат провокират появата на наднормени килограми - но коварството на храната не спира до тук. Вижте какви странични ефекти са възможни - за някои от тях сте чували, но за други не сте и подозирали.

Алергия

Теоретично всеки хранителен продукт може да е алерген, но в 90% от случаите главни виновници за алергични реакции са прясното мляко, яйцата, ядките, ракообразните, соята и пшеницата.

Сред най-безопасните в това отношение храни са киселомлечните продукти, заешкото, пуешкото и пилешкото месо, крушите и ябълките, магданозът и копърът, ечемикът, царевицата, просото, тиквичките, краставиците, зелето, карфиолът, броколито - те имат най-ниска алергенност.

Мирис на тялото

Любовта ни към определени храни може да предизвика доста непривлекателен аромат, излъчващ се от тялото. Експертите обясняват, че някои продукти усложняват бактериалната активност и провокират появата на неприятна миризма, особено ако се консумират твърде често. Сред тях са говеждото и агнешкото месо, рибата, доматите, чесънът, спанакът, цвеклото, соята, алкохолът.

За щастие има и храни, които помагат тялото ни да излъчва приятно ухание. Към натуралните дезодоранти се отнасят суровите зеленчуци и плодове, билките, ядките, чаят от мента, маточина и салвия.

Целия текст четете тук