Специализиран кабинет за консултации по кърмене отвори в Университетската АГ болница “Майчин дом”. Там всички настоящи и бъдещи майки ще получават надеждна подкрепа по всички въпроси за кърменето, включително практически съвети и техники за хранене на новороденото и съхранение на кърмата. В рамките на Световната седмица на кърменето, която тази година се отбелязва от 1 до 7 август, консултациите ще са безплатни. Ще се провеждат всеки работен ден от 11 до 16 ч след записване на тел: 0878 29 59 30 или 02/ 9172 333.

Инициативата за създаване на такъв специализиран кабинет е естествен отговор на нарастващия интерес и нуждата от информация за майките, които все по-често срещат трудности с кърменето и се нуждаят от помощ.

Инициативи по повод Световната седмица организират и от единствената у нас Банка за майчина кърма в София. Една от тях ще е на 6 август и ще е с акцент върху правилното замразяване на кърмата. Целта е майките, които разполагат с повече кърма, да се обучат правилно да съхраняват кърмата и при желание да я даряват, тъй като необходимостта от дарители е голяма.