В рамките на благотворителната инициатива „От децата за децата” бяха събрани 577 лева за лечението на Никол Владкова, съобщиха организаторите. Абитуриентката е диагностицирана със сарком на меките тъкани. Изделия, изработени от децата от детски градини и ученици от основни училища в Община Велико Търново бяха представени на базара, организиран във фоайето на МДТ”Константин Кисимов”, където се състоя юбилейният концерт, посветен на 50-годишнината от създаването на Младежкия дом.

Само за няколко седмици децата бяха изработили картички, бижута, сувенири, моливници и други изделия. "Никол Владкова е възпитаник на Младежкия дом и няма нищо по естествено от това ние да я подкрепим в този труден момент", посочи директорът на културната институция Румен Петров. Иванина Янкова, областен координатор на КНСБ – съорганизатор на благотворителната инициатива каза, че в трудни моменти солидарността е важна и необходима.

Ангел Гушев, директор на ПМГ”Васил Друмев”, където момичето учи, съобщи, че е започнал следващият етап от лечението на Никол в турската клиника и всяка помощ е ценна за семейството. Събраните средства са преведени на обявената банкова сметка.