Цитиранията на лекари от лигата в световната медицина доказват, че пациентите имат верни критерии.

Номинациите на 550 български лекари, посочени от техни пациенти като добри професионалисти и хора, днес се превръщат в призове “Лекарите, на които вярваме”. Сред тях са имената на 100 нови специалисти, почти всички от последното поколение, което се утвърждава сега в болници, медицински центрове и индивидуални практики. До най-опитните в професията се нареждат техните ученици и последователи, понякога дори следващо поколение лекари в една фамилия.

Инициативата на в. “24 часа” се роди през 2011 г. като опит да прехвърли мост над пропастта от недоверие между пациенти и лекари, което тогава беше достигнало разрушителни мащаби.

Било е не само национално отговорно, но и визионерско. Днес взаимното уважение е видимо пораснало, а

много от

номинираните

лекари завоюваха

професионален

респект и по света

Публикациите им в научните списания са с висок импакт фактор, докладват уникални случаи на излекувани пациенти. Методите им дават шанс на повече хора не просто да ги има по-дълго сред нас, а спечелените допълнителни години да им носят пълноценен живот.

Това доказва, че добрият по пациентските критерии лекар е и отличен специалист по златните стандарти на медицината. Новият справочник предоставя в 280 страници пълните данни за лекарите и новости от медицината.

Новият справочник предоставя в 280 страници пълните данни за лекарите и новости от медицината.

Идеята да представяме всяка година новия алманах с членовете на лигата “Лекарите, на които вярваме” с описание на тесните медицински области, в които работят, и справочна информация как пациентите да се свържат с тях, вече е надградена със специалисти от нови групи професии, и с модерна интернет търсачка за лекар от търсена специалност на www.24zdrave.bg.      Картата с лекарите на читателското доверие ще има своята премиера днес и ще бъде обновявана с новите номинации.

“Лекарите, на които вярваме” събира най-авторитетните и уважавани медици в България. Подробната информация за тяхната дейност и къде да ги намерите за преглед, консултация или второ мнение, представяме и в луксозния справочник алманах, който вече е отпечатан.

Той предоставя в 280 страници пълните данни за лекарите и новости от медицината. Сред номинираните са и дентални специалисти, и магистър-фармацевти, които също печелят доверието на хората, за чието здраве работят.

За първи път “24 часа” ще отличи 21 млади лекари

специализанти, които

ще са следващите

лекари, на които

вярваме

Как обаче да създадем условия България от донор на специалисти да се превърне в магнит за младите лекари, фармацевти, изследователи?

Предизвикваме учаснтиците във форума да споделят опит и идеи. В каузата трябва да участваме всички, защото добрите лекари са елемент на националния капитал.

Целта е младите да учат в свят без граници, но да се връщат и да популяризират у нас нови методи и добри практика.