Специализантите: устремени като учителите си, но и изискват условия за развитие=

В рейтинга на читателите на в. “24 часа” лекарите милениуми се нареждат до учителите си в професията, въпреки че повечето от тях все още са специализанти. Това показва анализ на номинациите в новото издание на инициативата “Лекарите, на които вярваме”. Значително расте дялът на младите сред 550-те имена, включени в алманаха справочник за 2019 г. по инициатива на пациенти, усетили потенциала на родените след 1980-а. Не само това - менторите им в клиничната практика също ги открояват като технологично много компетентни, информирани, устремени към професионално израстване и им предават опита си с надежда да продължат приемствеността в българската медицина. От своя страна специализантите очакват и изискват добри условия за работа и развитие.

Университетски болници номинират от свое име обещаващи млади лекари, приели като мисия да специлизират и учат в свят без граници, но да лекуват в България. Над 20 такива специализанти от различни области на медицината ще получат уникални отличия от “24 часа” на церемонията по връчването на сертификатите “Лекар, на когото българите вярват” на техните учители в професията.

Сбогувахме се с доц. д-р Марияновски - лекар, на когото българите вярваха

На 56 г. почина доц. д-р Валери Марияновски, дм, координатор на специализирания комплекс по урология в “Пирогов” и един от специалистите, номинирани неизменно в инициативите на в. “24 часа” за лекари, на които българите вярват. Името му присъства и в новия алманах 2019 г., който е под печат. Поклон!

В. “24 часа” изказва съболезнования на близките!

Доц. ВАЛЕРИ  МАРИЯНОВСКИ
Доц. ВАЛЕРИ МАРИЯНОВСКИ