Над 100 нови специалисти се нареждат до големите в професията.

Лигата на лекарите, на които читателите на в. “24 часа” вярват, е обновена за поредна година с имената на специалисти, които са завоювали най-трудното признание - на страдащия човек, който в болката и страха си е особено чувствителен към всяка дума и жест и очаква да бъде излекуван.

Стартирала през 2011 г. като опит да прехвърли мост над пропастта от недоверие, инициативата вече е надградена със специалисти от нови групи професии, насочени към здравето, и с

модерна

интернет

търсачка

за добри и отдадени на професията си лекари, която ще бъде представена на церемонията по връчване на сертификатите на доверието.

“Лекарите, на които вярваме” събира най-авторитетните и уважавани медици в България. С подробната информация за тяхната дейност и контактите с тях, както и с обновената търсачка ще можете лесно да се свържете с номинираните добри специалисти по специална карта, която показва най-близкия до вас лекар от всяка специалност. Търсачката предлага данни за контакт по населено място, специалност или име.

Читателите предложиха за новото издание на “Лекарите, на които вярваме” над 100 нови имена и вече в лигата за 2019 г. са 550 души. Сред тях

освен лекари

има и дентални

специалисти и

магистър-

фармацевти

В новия алманах на доверието 2019 вече са приобщени второ и трето поколение лекари, на които вярваме.

Млади

специалисти

се наредиха

до учителите си

в професията,

а трендът продължава по най-обнадеждаващия начин - читателите се уповават и благодарят на прохождащи в професията специализанти, които поемат предизвикателството на новите технологии и новите отношения лекар – пациент.

Особено радостни сме, че споделяме една и съща надежда –

като общество

и политики

да променим

статистиката

на неблагоприятните тенденции за кадрите в здравеопазването.

Днес

българският

лекар застарява, а младите специалисти все по-често гледат навън. Много мениджъри на болници обаче успяват да задържат прохождащите в професията с подходящи условия за усвояването на тънкостите с добри условия за кариерно развитие.

Трудностите да се задържат младите лекари не са български феномен. В каузата трябва да участваме всички, защото

добрите лекари

са елемент

на националния

капитал

В последните години част от тях избират други европейски страни поради по-благоприятните условия за работа и развитие на медицинските кадри там. Много от младите български лекари обаче се връщат и популяризират нови методи и стандарти на добра практика.

Бъдещето и у нас може да бъде предвидимо и българските лекари тук да имат дори по-добри шансове за напредък в кариерата, сочат примери от инициативата “Лекарите, на които вярваме”.

Дали е възможно?

Даже е естествено, щом работят в болниците, които ги ценят и им осигуряват поне толкова добри възможности за развитие, колкото в европейските центрове. Медицината е екипна работа и лекарят е най-успешен, а пациентът - най-сигурен, когато зад гърба им стои стабилна структура. Да си пазим и добрите болници, също е инвестиция в бъдещето.