Началникът на Клиниката по обща и ендоскопска хирургия в УМБАЛ "Св. Иван Рилски" доц. Антоний Филипов обясни на брифинг пред журналисти какво е състоянието на европейската шампионка по борба Биляна Дудова. На 21 май, между 20:00 и 21:00 часа 21- годишната трикратна европейска шампионка била приета в болницата с порезна рана в лява предмишница, без засягане на съдово-нервен сноп или на магистрални кръвоносни съдове, съобщиха от лечебното заведение. 

Самата рана е била с давност 15 часа. Вчера пациентката е била превързана отново, а днес, преди обяд, беше изписана от болницата в отлично състояние. При изписването Биляна Дудова е била напълно спокойна и си е тръгнала от лечебното заведение на собствен ход, поясни доц. Филипов. „Към днешна дата няма никаква опасност за живота на пациентката, не е засегната инервацията, мускулатурата или каквото и да е от двигателната активност на лявата й ръка“, допълни той.

На журналистически въпрос дали раната ще попречи на Биляна Дудова да спортува, доц. Филипов беше категоричен, че това няма да се случи. Той допълни все пак, че с оглед на мястото, на което е била раната, пациентката е извадила късмет, че няма да има никакви допълнителни последствия.

От УМБАЛ „Св. Иван Рилски“ са предложили да извикат психолог във връзка с инцидента с известната ни спортистка, но от Българската федерация по борба са предпочели да работят с техен специалист.