20-годишен мъж от Бургас, потърсил помощ в Спешното в УМБАЛ Бургас заради кървяща рана на крака, е бил върнат, след което се наложило да отиде в частна болница.

За това алармира сестрата му Моника Господинова в социалните мрежи. Случаят предизвика лавина от коментари, а от болницата предупредиха, че ще изпратят в прокуратурата всички заплахи по адрес на лекарите.

Случаят е от 20 май сутринта. Ето какво пише Моника Господинова в страницата си във фейсбук:

"Днес 20.05.2019 в 6:00 сутринта брат ми се събужда с кървене от крака му, който е опериран преди 6 дни, в болница в Стара Загора. Веднага тръгваме към най-близката болница в която може да намерим някаква медицинска помощ- Спешното отделение в УМБАЛ БУРГАС. В 6:30 сме пред спешното, където мед. сестра ни казва да изчакаме, за да се обадят на ортопеда, който е на смяна. 10 минути по-късно се връща друга мед.сестра която ни каза, че ортопедът ОТКАЗВА и няма да прегледа брат ми и че трябва да отидем в Стара Загора при доктора, който го е оперирал... Отивайки на регистратурата с въпроса защо доктора отказва да дойде, отговор отново не получих! И така ни отпратиха да си ходим да се спасяваме с две думи -както можем!"

След като не получил помощ в държавната болница Апостол Господинов е бил откаран в частна, където сменили превръзката на раната.

"Пациентът не е бил за Спешното отделение -  нямало е пряка опасност за живота му. Ясно е регламентирано кои случаи са спешни и кои не. При положение, че само преди броени дни е опериран в Стара Загора, той има право на две консултации там в рамките на месец", коментира пиарът на УМБАЛ Бургас Юлия Андреева.