23°C   София
 

Вероятно Специализираната болница за активно лечение по детски болести "Проф. Иван Митев" ще сключи договор с Министерството на здравеопазването за извършване и заплащане на спешна медицинска помощ. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след среща с представители на НЗОК и на Българския лекарски съюз /БЛС/.

Министър Ананиев допълни, че ще бъдат увеличени цените на някои клинични пътеки, като най-голям акцент ще се постави върху специалностите "Педиатрия" и "Пулмология". Предвижда се и да се увеличат заплатите на персонала в лечебното заведение. Средствата ще бъдат от резерва на НЗОК, както и от МЗ. Срещата на Жени Начева с ръководството на болницата, която се състоя преди дни, е била, по думите на министър Ананиев, доста убедителна и аргументирана, и след нея те са били доста по-спокойни, предаде БТА. 

Методиката за формиране на заплатите е готова, но от БЛС пожелаха да им я изпратим официално, за да дадат и те своето становище. Ако те имат забележки и те са уместни, методиката ще бъде предложена и на Отрасловия съвет, а след това ще бъде оповестена публично, допълни той.

БЛС предлага да бъдат увеличени цените и на шест клинични пътеки, по които работят предимно в общинските болници, каза председателят на съсловната организация Иван Маджаров. По думите му клиничните пътеки, по които се лекуват основно деца, трябва да бъдат отделни, а не, както досега, общи с тези за възрастните.Ангел Колчев
05/14/2019 09:21:45

ФИНАНСИСТЪТ АНАНИЕВ - ТИ СЕ ПОДИГРАВАШ СЪС МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ-ТЕ СА СИЛА- СВАЛЯТ ОТ ВЛАСт. ОСТАВКА-УУУУУУУУУУУУУУУУУ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Отучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

Ако спрете да пушите, здравето се подобрява по график

Без значение колко дълго е пушил - 30 дни или 30 години, организмът на пушача може да се освободи от...

ПОСЛЕДНО ОТ

Това ще реши проблема в новите квартали Да се разреши строителството на детски градини на партерни етажи в жилищни сгради, иска Столичната община. “За целта трябва да се направят промени в различни нормативни актове. Не искам да изземвам функциите на други институции, но все повече инвеститорите осъзнават,

"Вечер вкъщи времето си е за нас :) Бойко и Бойко". Това написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук и го придружи със снимка в семейна обстановка с внука

Непосредствено след раждането бебето вижда неясно, по-скоро формите, както и на разстояние от 20-30 см. Привличат го движещи се форми, ярки цветове. Особен интерес проявява към човешки лица и особено към това на майката. Слух Слухът е по-развит от зрението. Бебето чува още в утробата на майката. Майчиният глас е най-разпознаваем.

Излекуването с чигонг е бързо и трайно за вярващите в тялото си

През 2012 г. известният китайски майстор Юан Тзе прави малка революция в чигонг, като създава Юан...

Как лекува чигонг

Как лекува чигонг Неувяхващата си слава чигонг безспорно дължи на факта, че упражненията лекуват....

Чигонг настига йога по популярност в света

Днес е Световният ден на китайската лечебна практика, обявен от СЗО Преди 20-30 години малцина по...

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Диреният за 2 убийства мъж от Костенец - неоткриваем вече две седмици Синът на дирения за две убийства Стоян Зайков-Чане - 14-годишният Стивън, е една от основните надежди на разследващите да намерят баща му. Двамата често пътували в Рила и разследващите го питат къде го е водил татко му и какви маршрути са използвали за преходите си.

Може да ги видите в Националната галерия (Двореца) от 23 май до 30 юни Изложбата “Мечът на хан Кубрат” е в рамките на Дните на Ермитажа в София. На откриването ѝ утре  - 24 май в 16 ч, ще присъства заместник-директорът на държавния Ермитаж проф. Георги Вилинбахов. Застраховката на съкровището е тайна, но е с много нули.

Официалните екипи на ЦСКА за следващия сезон вече пристигнаха на "Армията", съобщи официалният сайт на "червените". "За четвърта поредна година клубът ни се доверява на "Адидас". Световният концерн изработи специално за ЦСКА трите екипа за предстоящата кампания", се казва още в съобщението.