Вероятно Специализираната болница за активно лечение по детски болести "Проф. Иван Митев" ще сключи договор с Министерството на здравеопазването за извършване и заплащане на спешна медицинска помощ. Това каза пред журналисти министърът на здравеопазването Кирил Ананиев след среща с представители на НЗОК и на Българския лекарски съюз /БЛС/.

Министър Ананиев допълни, че ще бъдат увеличени цените на някои клинични пътеки, като най-голям акцент ще се постави върху специалностите "Педиатрия" и "Пулмология". Предвижда се и да се увеличат заплатите на персонала в лечебното заведение. Средствата ще бъдат от резерва на НЗОК, както и от МЗ. Срещата на Жени Начева с ръководството на болницата, която се състоя преди дни, е била, по думите на министър Ананиев, доста убедителна и аргументирана, и след нея те са били доста по-спокойни, предаде БТА. 

Методиката за формиране на заплатите е готова, но от БЛС пожелаха да им я изпратим официално, за да дадат и те своето становище. Ако те имат забележки и те са уместни, методиката ще бъде предложена и на Отрасловия съвет, а след това ще бъде оповестена публично, допълни той.

БЛС предлага да бъдат увеличени цените и на шест клинични пътеки, по които работят предимно в общинските болници, каза председателят на съсловната организация Иван Маджаров. По думите му клиничните пътеки, по които се лекуват основно деца, трябва да бъдат отделни, а не, както досега, общи с тези за възрастните.Ангел Колчев
05/14/2019 09:21:45

ФИНАНСИСТЪТ АНАНИЕВ - ТИ СЕ ПОДИГРАВАШ СЪС МЕДИЦИНСКИТЕ СЕСТРИ-ТЕ СА СИЛА- СВАЛЯТ ОТ ВЛАСт. ОСТАВКА-УУУУУУУУУУУУУУУУУ

ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Отучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

Ако спрете да пушите, здравето се подобрява по график

Без значение колко дълго е пушил - 30 дни или 30 години, организмът на пушача може да се освободи от...

ПОСЛЕДНО ОТ

Бебешката баня не е сложна както ученето а ядрена физика, но има няколко хитрини, с които ще улесните този процес. Подгответе всичко необходимо. Едва ли искате да се отдалечите от бебето си, докато го къпете, за да вземете сапун, душгел или някакъв лосион. Затова се уверете, че всичко, от което се нуждаете, се намира близо.

Вие сте заета майка, която е постоянно в движение. Затова е разбираемо, че искате бебето ви да е щастливо и в безопасност (в най-добрия вариант да спи), докато пътувате с него в колата. Добрата новина е, че това е възможно, при това с лекота, ако следвате съветите описани по-долу. Хванете пътя, когато детето ви е готово да заспи Имате ли бебе,

Младите родители, които имат дете за първи път, често изпадат в паника, защото не могат да си отговорят на някои прости въпроси. Ето 6 от тях и техните отговори. Кога бебетата започват да ходят? Повечето бебета няма да направят първите си стъпки, докато не навършат 14 месеца. В някои случаи изпреварват този период, а в други не.

Излекуването с чигонг е бързо и трайно за вярващите в тялото си

През 2012 г. известният китайски майстор Юан Тзе прави малка революция в чигонг, като създава Юан...

Как лекува чигонг

Как лекува чигонг Неувяхващата си слава чигонг безспорно дължи на факта, че упражненията лекуват....

Чигонг настига йога по популярност в света

Днес е Световният ден на китайската лечебна практика, обявен от СЗО Преди 20-30 години малцина по...

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

В края на юли 2019 г. депозитите на неправителствения сектор в банковата система са 81.015 млрд. лв. (70 на сто от БВП), като годишното им увеличение е 7.7 на сто, отчита Българската народна банка. Депозитите на нефинансовите предприятия в края на юли са 24.144 млрд. лв. (20.9 на сто от БВП). В сравнение със същия месец на 2018 г.

Премиерът Бойко Борисов коментира след официалното откриване на рудника "Ада Тепе" край Крумовград написаното в "Политико", че България иска еврокомисар по земеделието в следващата еврокомисия. В момента Мария Габриел е еврокомисар по цифровизацията. "Ще се научите да питате, а не измишльотините на някого

Президентът на Русия възложи да бъде направен анализ на степента на заплаха във връзка с тестовете в САЩ на нова модификация на крилата ракета и да се вземат мерки за подготовката на "симетричен отговор", предават ТАСС и БТА. Според съобщение на пресслужбата на Кремъл, разпространено днес, Путин е направил това на съвещание на руския Съвет за