18-годишно момиче, участвало в обученията на граничните сили на Обединеното кралство и проявявало "екстремна" физическа активност през последните месеци, започва да ражда по време на тренировка, без да знае, че е бременно.

Бебето Майзи се родило в седмия месец с тегло 2410 кг.

Бет Мартин от Блекпул, Англия, получила пронизващи болки в корема и се обадила на спешен телефон, за да получи помощ. Преди това била на полицейско обучение за реакции при безредици, разказа "Дейли мейл".

"Имах 7 часа, за да осъзная, че ще стана майка. Когато казах на братята ми, те си помислиха, че се шегувам", казва Бет.

Мейзи, която днес е на 7 месеца, се развивала в утробата на майка си зад ребрата й, при което коремът на Бет не растял. Двата теста за бременност, които британката си направила два месеца преди да роди през октомври 2018-а, също били отрицателни.

При "загадъчната бременност" жената не знае за състоянието си поради много фините симптоми. Нивата на хормона на бременността - ЧХГ, в урината, са толкова ниски, че не могат да бъдат открити.

Това може да се дължи на поликистоза на яйчниците, колебания в хормоните след друга бременност, ниски телесни мазнини, стрес или контрацепция. Движенията на бебето в утробата често за възприемани като газове. Дори ултразвукът може да не успее да открие бебето, ако матката не е разположена както трябва.

"Когато пристигнах в болницата, болките вече бяха непоносими. Една от сестрите ми каза, че според нея съм бременна. Tогава осъзнах, че близо 70 часа съм имала контракции", разказва Бет.

По време на бременността си момичето запазва фигурата и килограмите си. Не обръща внимание на малкото тегло, което наддава. Бет смятала, че се чувства уморена заради интензивните обучения, а когато контракциите започнали, мислела, че има проблеми със стомаха.

"Бях се отдала на тренировките, 70 часа седмично проявявах интензивна физическа активност", разказва тя. 

 Седмица преди да роди, британката била на обучение на полицията, на което я преследвали коне. Осъзнавала само че по-лесно се задъхва. 

"Никога не съм искала да имам деца, но сега не мога да си представя живота си без нея. Баща ми беше много щастлив, когато майка ми пристигна, клатеше объркано глава - всички бяхме в шок. И все пак Мейзи е най-хубавото нещо в живота ми", споделя още британката.

"Върнах се в колежа през септември, за да завърша курса си и да се върна на работа, след като ползвах 6-месечен отпуск по майчинство. Исках да покажа на хората какво още мога да постигна - и съм готова на всичко", казва Бет.ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Отучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

Ако спрете да пушите, здравето се подобрява по график

Без значение колко дълго е пушил - 30 дни или 30 години, организмът на пушача може да се освободи от...

ПОСЛЕДНО ОТ

Гари и Валерия Липовецки са семейство и родители на 3 момчета, които правят красив проект, докато очакват появата на своята рожба. 90 милиона души са гледали клипа, в който Гари снима Валерия. Той показва трансформацията седмица по седмица, която причинява бременността на тялото ни. "Моята съпруга и аз посрещнахме на бял свят своя трети син.

Има толкова много чудесни и вълнуващи начини да съобщите на мъжа си, че ще става татко. Чуждестранна блогърка дава идея с креативна постъпка. Със сигурност всяка една жена си е представяла момента, в който съобщава на партньора си за своята бременност. Истината е, че когато моментът настъпи, нещата невинаги се стичат по план.

Робин Педерсън Бразил е фотограф и майка. Също така има очарователен домашен любимец - кучето Джак. Последният й проект е именно с негово участие, както и това на дъщеря й. В деня, в който се прибира с дъщеря си Равен у дома от болницата, Робин вижда с каква любов реагира кучето Джак. То се влюбва от пръв поглед в бебешкия мирис на новия член от

Излекуването с чигонг е бързо и трайно за вярващите в тялото си

През 2012 г. известният китайски майстор Юан Тзе прави малка революция в чигонг, като създава Юан...

Как лекува чигонг

Как лекува чигонг Неувяхващата си слава чигонг безспорно дължи на факта, че упражненията лекуват....

Чигонг настига йога по популярност в света

Днес е Световният ден на китайската лечебна практика, обявен от СЗО Преди 20-30 години малцина по...

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Сред застрашените са кафе, шоколад и френски коняк Kогато Андреа Пасанизи изкоренява семейните лозя в подножието на вулкана Етна, за да засади на тяхно място манго и авокадо, местните хора го смятат за луд. Тогава той е 17-годишен и начинанието му не вдъхва много доверие. Оттогава обаче са минали 18 г

Европейската столица на културата ще бъде домакин на едно от дългоочакваните музикални събития в страната - “Пловдив джаз фест”. Фестивалът ще бъде в края на октомври и началото на ноември и ще се състои от 6 основни концерта, събрани в три дни. Откриването му е на 31 октомври с ексцентричната вокалистка Мария Жоао и нейния музикален партньор -

Откритието дава нови насоки за лечение на психичното разстройство Обичате ли да разпускате с чаша вино след стресов ден? Вероятно да, а причината за това има и научно обяснение. То се крие в наличието на естествено химическо съединение - ресвератрол, което проявява антистресови ефекти, като блокира експресията на ензим