23°C   София
 

18-годишно момиче, участвало в обученията на граничните сили на Обединеното кралство и проявявало "екстремна" физическа активност през последните месеци, започва да ражда по време на тренировка, без да знае, че е бременно.

Бебето Майзи се родило в седмия месец с тегло 2410 кг.

Бет Мартин от Блекпул, Англия, получила пронизващи болки в корема и се обадила на спешен телефон, за да получи помощ. Преди това била на полицейско обучение за реакции при безредици, разказа "Дейли мейл".

"Имах 7 часа, за да осъзная, че ще стана майка. Когато казах на братята ми, те си помислиха, че се шегувам", казва Бет.

Мейзи, която днес е на 7 месеца, се развивала в утробата на майка си зад ребрата й, при което коремът на Бет не растял. Двата теста за бременност, които британката си направила два месеца преди да роди през октомври 2018-а, също били отрицателни.

При "загадъчната бременност" жената не знае за състоянието си поради много фините симптоми. Нивата на хормона на бременността - ЧХГ, в урината, са толкова ниски, че не могат да бъдат открити.

Това може да се дължи на поликистоза на яйчниците, колебания в хормоните след друга бременност, ниски телесни мазнини, стрес или контрацепция. Движенията на бебето в утробата често за възприемани като газове. Дори ултразвукът може да не успее да открие бебето, ако матката не е разположена както трябва.

"Когато пристигнах в болницата, болките вече бяха непоносими. Една от сестрите ми каза, че според нея съм бременна. Tогава осъзнах, че близо 70 часа съм имала контракции", разказва Бет.

По време на бременността си момичето запазва фигурата и килограмите си. Не обръща внимание на малкото тегло, което наддава. Бет смятала, че се чувства уморена заради интензивните обучения, а когато контракциите започнали, мислела, че има проблеми със стомаха.

"Бях се отдала на тренировките, 70 часа седмично проявявах интензивна физическа активност", разказва тя. 

 Седмица преди да роди, британката била на обучение на полицията, на което я преследвали коне. Осъзнавала само че по-лесно се задъхва. 

"Никога не съм искала да имам деца, но сега не мога да си представя живота си без нея. Баща ми беше много щастлив, когато майка ми пристигна, клатеше объркано глава - всички бяхме в шок. И все пак Мейзи е най-хубавото нещо в живота ми", споделя още британката.

"Върнах се в колежа през септември, за да завърша курса си и да се върна на работа, след като ползвах 6-месечен отпуск по майчинство. Исках да покажа на хората какво още мога да постигна - и съм готова на всичко", казва Бет.ОСТАВИ КОМЕНТАР

*       
*

Отучете детето да сяда така

Много родители си мислят, че седенето в положение W повишава гъвкавостта на детето им или че поне то...

9 скрити симптома на диабет

Очаква се броят на диабетиците по света да нарасне до 522 милиона души през 2030 г. В България сега...

Ако спрете да пушите, здравето се подобрява по график

Без значение колко дълго е пушил - 30 дни или 30 години, организмът на пушача може да се освободи от...

ПОСЛЕДНО ОТ

Това ще реши проблема в новите квартали Да се разреши строителството на детски градини на партерни етажи в жилищни сгради, иска Столичната община. “За целта трябва да се направят промени в различни нормативни актове. Не искам да изземвам функциите на други институции, но все повече инвеститорите осъзнават,

"Вечер вкъщи времето си е за нас :) Бойко и Бойко". Това написа премиерът Бойко Борисов в личния си профил във Фейсбук и го придружи със снимка в семейна обстановка с внука

Непосредствено след раждането бебето вижда неясно, по-скоро формите, както и на разстояние от 20-30 см. Привличат го движещи се форми, ярки цветове. Особен интерес проявява към човешки лица и особено към това на майката. Слух Слухът е по-развит от зрението. Бебето чува още в утробата на майката. Майчиният глас е най-разпознаваем.

Излекуването с чигонг е бързо и трайно за вярващите в тялото си

През 2012 г. известният китайски майстор Юан Тзе прави малка революция в чигонг, като създава Юан...

Как лекува чигонг

Как лекува чигонг Неувяхващата си слава чигонг безспорно дължи на факта, че упражненията лекуват....

Чигонг настига йога по популярност в света

Днес е Световният ден на китайската лечебна практика, обявен от СЗО Преди 20-30 години малцина по...

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Диреният за 2 убийства мъж от Костенец - неоткриваем вече две седмици Синът на дирения за две убийства Стоян Зайков-Чане - 14-годишният Стивън, е една от основните надежди на разследващите да намерят баща му. Двамата често пътували в Рила и разследващите го питат къде го е водил татко му и какви маршрути са използвали за преходите си.

Може да ги видите в Националната галерия (Двореца) от 23 май до 30 юни Изложбата “Мечът на хан Кубрат” е в рамките на Дните на Ермитажа в София. На откриването ѝ утре  - 24 май в 16 ч, ще присъства заместник-директорът на държавния Ермитаж проф. Георги Вилинбахов. Застраховката на съкровището е тайна, но е с много нули.

Официалните екипи на ЦСКА за следващия сезон вече пристигнаха на "Армията", съобщи официалният сайт на "червените". "За четвърта поредна година клубът ни се доверява на "Адидас". Световният концерн изработи специално за ЦСКА трите екипа за предстоящата кампания", се казва още в съобщението.