Три години бях обездвижен, синовете ме придържаха

"Три години бях почти обездвижен. Ходех само когато бях поддържан от синовете си. Разстоянието, което изминавах по този начин, е от вкъщи до колата, оттам до сцената, за да свиря седнал, и обратно вкъщи. Сега съм като момче, вървя си, радвам се на себе си, че ходя сам".

Това сподели щастливият музикант Иво Папазов-Ибряма. Прочутият музикант започва своето изцеление на 4 март. "Не ми се гледаше кларинета, чувствах се много уморен, с лоши мисли, отчаян от живота, не можех да кача два стъпала, Не можех и нямах кураж да се движа", връща лентата назад 67-годишният кларинетист.

Час и половина масаж на болните кръст и прасци вдигат от леглото Ибряма. Прави му го дългогодишният треньор по борба и природен лечител Иван Гарабитов.

"И чудото стана - веднага след терапията се изправих, слязох по стълбите да го изпратя и след това се качих обратно до 3-ия етаж. Самичък! Без помощта на двамата ми синове, които задължително ме поддържат при ходене", не крие щастието си Иво Папазов.

Ибряма на крака със своя изцерител
Ибряма на крака със своя изцерител

Машинката, която го изправя на крака, е механично-магнитен резонатор, чрез който се извършва специална матрично-ритъмна терапия. Апаратът е немски и е създаден за премахване на атрофията на мускулите при космонавтите.

След това музикантът пие специални сиропи и нормализира кръвното. "А през април свирих 2 часа и половина прав на сцената на международен джаз фестивал в Германия", споделя още "кралят на кларинета", който след всички процедури смъква 12 килограма.

"Кръстих Гарабитов професор, защото ме съживи. На 4 март ми каза: До понеделник, 18 март, ще си здрав. И така стана. На 18 март свирих на крака на рождения ден на кмета на Калофер Румен Стоянов", не крие радостта от новия си живот Иво Папазов-Ибряма. Да е жив и здрав!