Източиха от сметката й 2500 лева, с които може да проходи 

Хакери удариха прикованата към инвалидна количка Ивелина!

Наглеците източиха парите от сметката й, в която с много усилия събира пари за рехабилитация. Това е единствената й надежда отново да проходи. Средствата са събирани от продажбата на гривни и мартеници в продължение на месеци. Преди няколко дни с ужас разбира, че личната й сметка и PayPal са занулени и в тях няма нито лев.

Източени са 2500 лева, като хиляда от тях са изчезнали само за час, докато успее да подаде сигнал за измамата в банката. Според нея някой е разбил паролите и е пазарувал с набраните с много труд средства, с които тя плаща за медикаменти, консумативи, за транспорт. Признава, че не знае какво е пазарувано от нейно име, като й излизат само посещаваните сайтове.

Първата транзакция е на 16 април. За източената сума не била известена по никакъв начин, нито чрез имейл, нито чрез есемес. С изчезналите средства Ивелина планирала да си направи рехабилитация през май в Павел баня.

"На 23 април си влязох в пощата. Видях неприятен имейл, в който пишеше, че съм достигнала лимита си и не мога повече да пазарувам. Проверих и видях 6 транзакции, които не съм направила аз. Имам и дарителска, и лична сметка. За щастие от банката ми обясниха, че парите от дарителската сметка няма как да бъдат източени", споделя неприятните се премеждия 29-годишната Ивелина Димитрова. И допълни: "По телефона ме пренасочиха към софийски номер. От клона в София ми предложиха да блокирам картата. Аз се съгласих. Посъветваха ме да предам картата и да подам молба за оспорване на транзакциите. Пуснах и жалба до ГДБОП, за да сигнализирам за кибератака".

Преди 10 години на околовръстния път на Бургас в посока Созопол Ивелина и неин приятел претърпяват тежка катастрофа. Младежът загива на място, а момичето е с парализа от гърдите надолу, което я приковава към инвалидния стол. След операция в чужбина вече повече от година Ивелина прави рехабилитационна програма и има надежда да се изправи на крака.